Kalkarken güvercinlere çarpan uçak geri döndü

KLM'nin Washington uçağı, kalkış sırasında güvercinlere çarptıktan bir süre sonra Amsterdam'a geri döndü

Son Güncelleme:

Havacılık sitelerinde yer alan habere göre, olay 9 Ağustos'ta meydana geldi. Washington Dulles'a giden KLM KL651 sefer sayılı uçak kalkıştan sonra güvercin çarpması sonucu Amsterdam Schiphol'e geri dönmek zorunda kaldı.

KL-651 sefer sayılı Amsterdam (Hollanda) - Washington Dulles DC (ABD) uçuşunu gerçekleştiren PH-AKB tescilli KLM Airbus A330-300, FL320'de İngiltere kıyılarına ulaşmak üzereyken bazı sorunlar fark edildi. Bakım ekibine danışan mürettebat, pistte bir motorun (CF6) içinden kaynaklandığı tespit edilen parçalara ayrılmış bir petek panel bulunduğu bilgisini aldıktan sonra Amsterdam'a dönmeye karar verdi. 

Mürettebat, kalkış sırasında en az bir güvercin tarafından vurulduklarını ve geçici olarak kabinde bir koku aldıklarını bildird. Uçak kalkıştan yaklaşık 70 dakika sonra Amsterdam'ın 27 numaralı pistine güvenli bir şekilde geri indi. Bakım ekibi inişten sonra sol motorun girişini kontrol etti.

Uçak hizmete dönmeden önce yaklaşık 47 saat yerde kaldı.

KLLM'nin KL651 sefer sayılı uçuşu Amsterdam ve Washington Dulles arasında gerçekleştirilen rutin bir tarifeli sefer.

Jet2 uçağı da benzeri sorun yaşadı

Jet2 LS227 sefer sayılı, Leeds ile Palma de Mallorca seferini yapan uçak da benzeri bir sorun yaşadı. 

Bu olay da 10 Ağustos’ta meydana geldi. LS227 sefer sayılı Jet2 uçağı, yerel saatle 16:35'te Leeds'ten kalktı ve başlangıçta Palma de Mallorca'ya doğru tırmandı. Ancak, bir süre sonra Boeing 737-300'ün motorlarından birine bir kuşun girdiği anlaşıldı.  Bunun sonucunda meydana gelen şiddetli titreşimlerin ardından mürettebat tırmanışlarını 10,000 feet'te durdurdu ve havaalanına dönüşe geçti. .

Uçak havada bir saat 18 dakika kaldıktan sonra başka bir olay yaşanmadan güvenli bir şekilde iniş yaptı. 

Jet2'nin LS227 sefer sayılı Leeds-Palma de Mallorca uçuşunda kuş çarpması olayına karışan G-GDFK uçağı hala yerde bulunuyor. 

Sonraki Haber