İtalyan adaları 'cinsel hac' rotası haline geldi

İtalya'nın Eolie takımadalarındaki iki adası Stromboli ve Filicudi'nin büyülü, afrodizyak güçlere sahip olduğuna inanıldığından, seyahat edenlerin 'doğurganlığı' etkilediği gerekçesiyle uğrak yerlerden biri haline geldi

Son Güncelleme:

İtalya, seyahat tutkunlarının vazgeçilmez rotalarından olsa da bazıları için buranın bir gezi veya tatilden daha fazlası olduğu, hayat değiştiren bir deneyim olabileceği belirtiliyor. 

Bölge halkı, Stromboli ve Filicudi adalarının libidoyu artırdığı iddialarının bölgeyi "cinsel hac" haline getirdiğini söylüyor. Ayrıca, tam olarak nasıl olduğu bilinmese de, rahatlatıcı ortamın çiftleri teşvik ettiğini iddia ediyorlar.

Adaların ılık termal suları, lav akıntılarının izleri, ilgi çekici mağaraları ve gizemli çiçeklerinin insanları tahrik ettiği düşünülürken, bebek sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlerin dünyanın dört bir yanından buraya akın ettikleri söylenirken, çocuk sahibi olmak isteyen kadınların, sık sık yanardağ patlaması yaşanan ve zamanla dev  kalıntılara dönüşen kayaların önünde sessizce dua ettikleri ifade ediliyor.

Dünyanın en aktif yanardağlarından biri olan Stromboli'nin adaların en afrodizyağı olduğu söylenirken, adada her 15 dakikada bir patlama yaşanıyor. Simsiyah manzara, yarı saydam akuamarin suyu ve adanın limanından ıssız Piscità plajına düzenlenen lav patlamalarını izleyebilmeleri için düzenlenen tekne turları da var. Yerel bir şarap satıcısı olan Maria Puglisi, "Çok şehvetli bir yer, bir ateş ve tutku adası burası. Lavlar patladığında içinizde sürekli titreşimlerini hissedebilirsiniz" diyor.

Adanın ayrıca, gece boyunca libidoyu artıran ve kadınların hamile kalmasına yardımcı olduğuna inanılan hipnotik bir koku saldığı söylenen alışılmadık bir bitkiye de ev sahipliği yaptığı iddia ediliyor. Cestrum nocturnum denilen, Türkçe'de melisa olarak bilinen çiçeğin gün batımında açtığı, baş döndürücü kokusunun insanları rahatlatıp stresi yok ettiği, günlük gerilimi azalttığı belirtiliyor. 

Bölgede restoran sahibi olan Paduano, "Antik zamanlardan beri, cestrum nocturnum (melisa) bir afrodizyak bitkisi olarak kabul edilir. Romantizmi ve sevişmeyi artırıyor. Tatil için buraya gelen pek çok bekar insan, aşık olur ve düğünlerini ya da çocuklarının doğumunu kutlamak için geri döner" diyor. 

* Makale CNN International'dan derlenmiştir

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber