İran İsrail'i vuracak mı?

İran ile İsrail arasındaki gerginlik tırmanıyor. İran medyası, "önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" duyurusu yaptı. Çok sayıda ülke İran, İsrail ve Lübnan'a yönelik uçuşları askıya aldı.

Son Güncelleme:

Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran-İsrail ilişkilerindeki gerginlik arttı. Dün akşam saatlerinde İran devlet televizyonunda "önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" açıklaması yapıldı. İran'ın dini lideri Hamaney'den de "Siyonist rejim bitti" ifadesi geldi.

İRAN İSRAİL' i VURACAK MI?

Art arda yapılan bu açıklamalar, "İran İsrail'e saldıracak mı?" sorularını gündeme getirdi.

Türk Hava Yolları, İsrail ve İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle gece saatlerinde İran'a planlanan seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

ABD, Hollanda, İngiltere, Almanya, İtalya, Yunanistan ve Fransa'ya ait havayolu firmaları da, İsrail ve Lübnan'a yapacakları uçuşları iptal etti.

ABD İSRAİL' E ASKERİ DESTEK YOLLAYACAK

Gelişmeler üzerine ABD Savunma Bakanlığı, İsrail'e destek için harekete geçti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, olası bir İran saldırısına ilişkin İsrail'e ilave askeri destek göndermek üzere talimat verdiği açıklandı.

Bu çerçevede Bakan Austin, İsrail'in bölgesel güvenliğinin sağlanmasında görev alan Amerikan askeri unsurlarının sayısının artırılmasını ve bölgeye ilave savaş uçakları ile savaş gemileri gönderilmesi talimatını verdi.

ABD Savunma Bakanı Austin, halen bölgede görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini gönderme kararı aldı.

ABD Başkanı Joe Biden, önceki gün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde, "İran tehdidine karşı İsrail'e ilave askeri destek göndermeye hazırlandıklarını" ifade etmişti.

Çin'de yeni meslek: Boşanma fotoğrafçısı Çin'de "panda köpek" şoku! Almanya'da hükümete protesto: Çevreci gruplar ayaklandı Ukrayna için direnişin sembolü haline gelmişti! Savunulmaya devam ediyor ABD'de aksiyon dolu dakikalar: Polis seyir halindeki araca tırmandı İsrail-Lübnan sınırında çatışma anları