Sansür uygulayan Instagram'a erişim engeli

Türkiye, İsrail tarafından katledilen Haniye'yle ilgili taziye paylaşımlarını sansürleyen Instagram'a erişim engeli getirdi.

Son Güncelleme:

Sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirildi. Sabah saatlerinden itibaren Instagram hesaplarına giriş yapamayan pek çok kullanıcı, bu durumun nedenini sorgulamaya başladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Instagram, katalog suçlara ilişkin düzenlemeye uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da platformun "kuralları ve toplumsal hassasiyetleri dikkate almadığını" vurguladı ve eksiklikler giderilince engelin kaldırılacağını söyledi.

Merakla beklenen açıklama, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan geldi. BTK'dan yapılan açıklamada, "Instagram, katalog suçlara ilişkin düzenlemeye uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildi. Erişim engelinin süresine ilişkin ise bilgi verilmedi. Karar, İran'da suikaste kurban giden Hamas lideri İsmail Haniye’ye yönelik taziye mesajlarının Instagram tarafından kısıtlanması sonrasında alındı.

FAHRETTİN ALTUN: INSTAGRAM'I KINIYORUM

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da önceki gün yaptığı açıklamada Instagram'ın Haniye ile ilgili paylaşımları kısıtlandığına dikkat çekmiş ve platformu kınamıştı. "Instagram'ı şiddetle kınıyorum. Haniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlanmasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir."

ERİŞİM ENGELİ NE ZAMAN KALKACAK?

Peki, erişim engeli ne zaman kaldırılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, görüşmelerin sürdüğünü ve eksikler giderilince engelin kaldırılacağını söyledi.

Uraloğlu, "Uyarılara rağmen bazı problemler görüyoruz. Katalog suçları kapsamında kendilerini uyardık. Ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıklar ve kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemleri yaparak erişim yasaklarını kaldırmış olacağız." dedi.

Türkiye'nin siber güvenlik kalkanı: USOM dijital tehditlere karşı 7/24 teyakkuzda Otomobil park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ölü Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi Şarampole yuvarlanan minibüsteki minik kazazedeye özel ilgi Giresun'da denizde korkutan hortum!