Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Farklı aşıları yaptırmak tehlikeli olabilir
Dünya Sağlık Örgütü Baş Uzmanı Soumya Swaminathan, kişilerin aşı karışımı yaparak ilk ve ikinci doz ya da üçüncü doz olarak farklı üreticilerin aşılarını yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu. Swaminathan, bunun tehlikeli olabileceğine işaret etti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), farklı üreticilerin aşılarını yaptırmak konusunda uyarıda bulundu ve bunun tehlikeli bir trend haline gelmeye başladığını söyledi.
DW Türkçe'de yer alan habere göre, DSÖ Baş Uzmanı Soumya Swaminathan, kişilerin aşı karışımı yaparak ilk ve ikinci doz ya da üçüncü doz olarak farklı üreticilerin aşılarını yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu. Swaminathan, bunun tehlikeli olabileceğine işaret etti.
"BU KAOTİK BİR DURUMUN ORTAYA ÇIKMASINA NEDEN OLACAKTIR"
İnternet üzerinden yapılan bir toplantıda açıklamalarda bulunan Swaminathan ”Burada biraz tehlikeli bir eğilim var. Aşıların karıştırılması ya da eşleştirilmesi konusunda henüz net bilgilere sahip değiliz. Eğer ülkeler ikinci, üçüncü hatta dördüncü doz aşıların ne zaman ve kimin hangi aşıyı olacağı gibi kararları halka bırakırlarsa bu kaotik bir durumun ortaya çıkmasına neden olacaktır” dedi.
Farklı marka sorun olur mu? Delta işi değiştirdi mi?
ÜÇÜNCÜ DOZ TÜRKİYE DAHİL BİRÇOK ÜLKEDE TARTIŞMA KONUSU OLDU
Üçüncü doz aşının gerekli olup olmadığı Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede tartışma konusu. Türkiye 50 yaş üstü vatandaşlara üçüncü doz aşı hakkı sağlarken Çin Sinovac ya da Alman BioNTech aşılarından herhangi birini olma kararını vatandaşlara bırakmış durumda. Benzer şekilde İsrail’de de üçüncü doz aşı uygulaması yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar için uygulanmaya başlandı. ABD’deyse üçüncü doz tartışması halen devam ediyor.
Kaynak: Haber Global TV