Çin’de gaz tankeri bomba gibi patladı, o dakikalar saniye saniye görüntülendi

Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde park halindeki bir gaz tankerinde yaşanan sızıntı sonucu meydana gelen patlamada, tankerin üzerindeki 2 kişi hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Çin’in Sichuan eyaletine bağlı Ya’an kentinde acil durum biriminin verdiği bilgiye göre, bir otoyol üzerinde yer alan hizmet alanında park halindeki bir gaz tankeri, faciaya yol açtı. Güvenlik kamerasına yansıyan anlarda, dün yerel saatle 17.32'de şoför ve yardımcısının tankerin üzerinde çalıştığı sırada sızıntı yaşandığı, saniyeler sonra patlama meydana geldiği ve yangın çıktığı görüldü.

Feci olayda tanker şoförü ve yardımcısı olay yerinde hayatını kaybetti. Patlama sırasında civarda park halindeki başka bir araç da alev alırken, araçtaki 2 kişi ise yaralandı. Başka bir araçta ise patlamanın şiddetiyle hasar meydana geldi. Bölgeye itfaiye ve acil durum ekipleri sevk edilirken, alevler 1 saat sonra söndürülebildi.

Patlamanın nedeninin araştırıldığı öğrenildi.

GÜNÜN ÇİN HABERLERİ

Çin’in Heilongjiang eyaletinde bir spor salonunun çatısının çökmesi sonucu 3 öğrenci hayatını kaybetti.

Çin’in Heilongjiang eyaletine bağlı Jiamusi şehrindeki bir spor salonunun çatısı, içeride 7 öğrencinin bulunduğu sırada çöktü. Bölgeye kurtarma ekibi sevk edildi. Yetkililer 3 öğrencinin kaçmayı başardığını, 3 öğrencinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Halk, eyaletteki büyük kamu tesislerinin daha fazla denetlenmesi de dahil olmak üzere önlem alınması çağrısında bulundu. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Qiqihar'daki olayın üzerinden uzun zaman geçmedi ve ondan sonra her yerde kontroller yapıldı. Kontroller ne işe yaradı? Bu açıkça insan yapımı bir felaket" ifadelerini kullandı. Başka bir kullanıcı ise, "Yine Heilongjiang, yine spor salonu. Berbat kalite, ölümcül proje" ifadelerine yer verdi.

Çökmenin nedeni henüz bilinmezken, yetkililer tepki çeken olayın ardından 1 kişinin gözaltına alındığı duyurdu.

Kaynak: Haber Global TV

İnovasyon Zirvesi Bakü'de devam ediyor Azerbaycan BM İklim Zirvesi'ne hazırlanıyor İnovasyon Zirvesi Bakü'de başladı, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Cabbarov: "Yabancı yeteneklere açığız" İsrailli bakan “vadedilmiş topraklar” hedefini itiraf etti Türk damat adaylarından Endonezya akımı Almanya'da panda sevinci