Cezayir'de gouda peyniri, İsviçre gravyeri üreten adam: Fikir İsviçre'den ama peynir Cezayir'den

İbersiyan, Cezayir'deki peynir çeşitlerinin büyük çoğunluğunun süt tozundan yapıldığını, kendisinin ise kurduğu mütevazı işletmede tamamen doğal inek sütünden sağlıklı peynir ürettiğini söyledi.

İsviçrelilerin de bir zamanlar peynir üretimini Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden öğrendiğine dikkati çeken İbersiyan, "Elbette Cezayir sütü ile İsviçre sütü bir değil. Ben İsviçrelilerden bunu öğrendim. Bu peynirin üretimi için çok uzun süre eğitim aldım. Şimdi kendi ülkemde bunu yapıyorum. Fikir İsviçre fikri ama peynir Cezayir peyniri." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA