Beyrut Limanı'nda yeni bir facianın eşiğinden dönüldü

Lübnan ordusu, Beyrut Limanı'nda tehlikeli madde içeren 79 konteyner bulunduğunu duyurdu

Son Güncelleme:

Lübnan ordusu tarafından yapılan açıklamada, 4 Ağustos'ta şiddetli patlamanın meydana geldiği Beyrut Limanı'nda tehlikeli madde içeren 79 konteyner bulunduğunu bildirildi.

Açıklamada, 14-22 Ağustos arasında her biri hidroklorik asit içeren 25 konteyner ile sızıntı oluşturabilecek tanımlanmamış malzemeler içeren 54 konteynerin de tespit edildiği ve bunların bilimsel ve güvenli yöntemlerle kontrol altına alındığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, limanda Lübnanlı ve Fransız uzmanların iş birliği ile kapsamlı incelemelerin sürdüğü kaydedildi.

BEYRUT LİMANI'NDAKİ PATLAMA

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söylemişti. Patlamada 182 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı ve onlarca kişinin kayıp olduğu açıklanmıştı.

Lübnan resmi makamları, patlamaya saldırıdan ziyade "ihmalin yol açtığını" değerlendirmiş, bunun üzerine Lübnan sokağında sorumluların cezalandırılmasını talep eden protestolar yaşanmıştı. Protestolar sonucunda, Lübnan Başbakanı Hassan Diyab hükümeti 10 Ağustos'ta istifa etmişti.

Kaynak: AA

Sonraki Haber