Beyaz Saray'dan gazetecilere 'koronavirüs' şoku! Beyaz Saray'a girmek için her gün 1250 lira!

ABD'nin köklü gazetelerinden Washington Post'un haberine göre, Beyaz Saray'a girmek isteyen gazetecilere her gün düzenli koronavirüs testinin zorunlu kılındığı ve bunun için 170 dolar ( yaklaşık 1250 lira) ödemeleri gerektiği aktarıldı

Son Güncelleme:

Washington Post'a göre, Beyaz Saray Basın Ofisi, 1 Mart'tan itibaren Beyaz Saray'a girmek isteyen habercilere koronavirüs testini zorunlu kılmaya hazırlanırken, Biden yönetiminin bunu ücretli yapmayı düşündüğü, test için her gün 170 dolar (yaklaşık bin 250 TL) ödemesi gerektiğini bildirdi. 

Şimdiye kadar test masraflarını üstlenen ABD yönetimi, test ücretlerinin bütçeyi zorladığını belirterek, bunu gazetecilerin ödemesi gerektiğini planlamaya başladı. Karar, basın mensupları tarafından eleştirilere neden olurken, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Başkanı Zeke Miller’ın gönderdiği bir e-posta ile karar duyuruldu. 

Bildirilen kararda Miller, "Beyaz Saray, bütçe kısıtlamaları sebebiyle yönetimin gazetecilerden talep ettiği günlük koronavirüs testini sağlama olanaklarını azalttığı konusunda bizi bilgilendirdi. Prosedürlerin tekrar değişmesi konusundaki hayal kırıklığınıza katılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Biden yönetiminin kararı, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'ni alarma geçirirken, dernek başta küçük kuruluşlar olmak üzere test ücretinin habercilere yükleyeceği mali yüke itiraz etti. 

Plan resmi olarak duyurulmadığı için adının açıklanmasını istemeyen bir muhabir, "Bu plan Beyaz Saray habercileri için bir gelir testi anlamına geliyor. Başka hiçbir federal kurum gazetecilerden test ücreti almıyor." dedi. 

Televizyon kanallarının Beyaz Saray ekiplerinin yaklaşık 8 kişiden oluştuğu, 8 kişilik bir ekibin Beyaz Saray maliyetinin 1360 dolara (yaklaşık 10 bin TL) mal olabileceği ifade edildi. 

Beyaz Saray, başkanlık uçağı Air Force One ile seyahat eden muhabirler için de çalıştıkları kurumlara fatura gönderirken, başkanlık gezilerinde gazetecilerin yedikleri yemek için de ödeme alıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber