Almanya'dan Türkiye için kritik vize kararı: 30 Haziran 2025'e kadar...

Almanya, geçtiğimiz yıl Çin, Fas ve Türkiye'den yapılan vize retlerine ilişkin itiraz sürecini bir yıl süreyle askıya almıştı. Bu uygulamanın süresini 30 Haziran 2025'e kadar uzattığı duyuruldu.

Son Güncelleme:

Türkiye'den Schengen ülkelerine yapılan vize başvurularında rekor seviyelerde ret oranı verilirken, Almanya’dan bu durumu daha da sıkılaştıracak bir hamle geldi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 2023 yılında yaptığı duyuru ile Türkiye, Çin ve Fas'ta vize retlerine itirazların değerlendirilmesinin askıya alındığını duyurmuştu. Söz konusu uygulama bir yıl süreyle uzatılırken, başvurular 30 Haziran 2025 tarihine kadar otomatik şekilde askıya alınacak.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “pandemi sonrası seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte, dünya genelindeki vize başvuru merkezlerinin yoğun bir talep yüküyle karşılaştığı” ifade edildi. Bu durumun vize randevusu almak isteyenlerin aylarca beklemesine yol açtığı belirtilirken, başvuruları inceleyen ekibin kapasitesini artırmak amacıyla itiraz başvurularına bakacak personelin başka birimlerde görevlendirildiği vurgulandı.

Sonraki Haber