Almanya'da Rusya'ya ajanlık yapan kişi yakalandı

Almanya'da İngiltere'nin Berlin Büyükelçiliğinde çalışan bir kişi, Rusya adına casusluk yapmak suçlamasıyla yakalandı.

Son Güncelleme:

Almanya’da polis, İngiltere’nin Berlin Büyükelçiliği’nde çalışan bir İngiltere vatandaşını casusluk şüphesiyle gözaltına aldı. Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Federal Kriminal Dairesi (BKA) ve Federal Savcılık memurlarının 10 Ağustos'ta Rusya için casusluk yaptığı gerekçesiyle İngiltere’nin Berlin Büyükelçiliğinde çalışan David S'yi yakaladığı ifade edildi.

Almanya’da Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’nin Berlin Büyükelçiliği’nde çalışan David S. adlı bir İngiliz vatandaşının Potsdam'da polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada, İngiliz vatandaşının nakit para karşılığında Rus istihbaratına en az bir kez belge sızdırdığı ifade edildi. Kimliği açık şekilde belirtilmeyen David S.’in evinin ve iş yerinin arandığı, bugün hakim karşısına çıkacağı kaydedildi.

Açıklamada, Potsdam'daki evinde ve iş yerinde arama yapılan David S'nin hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi.

David S'nin Kasım 2020'den bu yana "bilinmeyen miktarda" para karşılığında Rus istihbaratına casusluk yaptığı aktarılan açıklamada, zanlının gizli belgeleri Rus gizli servisine verdiği kaydedildi.

Açıklamada, operasyonun İngiliz makamlarının bilgisi ve desteğiyle gerçekleştirildiği vurgulandı. Gözaltı işleminin, Alman ve İngiltere makamlarının açtığı ortak soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği bildirildi.

Kaynak: AA

Sonraki Haber