AB'den Azerbaycan'a ziyaret! Charles Michel Şehitler Hiyabanı'na gitti, Cumhurbaşkanı Aliyev'le görüştü

İkinci Karabağ savaşı sonrası, Avrupa Birliği'nden (AB) Azerbaycan'a ilk üst düzey ziyaret gerçekleşti. Kafkasya ziyareti kapsamında Bakü'ye gelen AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret etti. Michel, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. 

Son Güncelleme:

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ilk olarak Bakü'de Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret etti. Azerbaycan'ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü için şehit olanların anısını yaşatan ebedi ateş anıtına çelenk bıraktı. 

Ardından, Azerbaycan Uzaycılık Kurumu'nu (Azerkosmos) ziyaret eden Michel, Şamahı şehrindeki Cuma Camii'ne de gitti.

Charles Michel, temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi.

Çalışma yemeğinde buluşan Aliyev ve Michel, AB ile Azerbaycan ilişkilerinin güçlendirilmesini ele aldı. 

Michel, yarın Gürcistan'a gidecek. Batum'da yapılacak "Avrupa Birliği'ne Entegrasyon' konulu uluslararası konferansa katılacak. 

Charles Michel, Azerbaycan'dan önce Ermenistan'ı ziyaret etmişti.

Aliyev: Yeni fırsatlar var

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,  İkinci Karabağ Savaşı'ndan sonra 10 Kasım'da imzalanan üçlü bildiride de yansıdığı gibi, bölgede tüm iletişimin açılması için yeni fırsatlar olduğunu söyledi. 

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Aliyev, “Bu konu, aynı zamanda bölgede çatışma sonrası kalkınmayla ilgili diğer konular bugün geniş şekilde müzakere edildi. Çünkü bu, yeni bir durum yarattı, yeni gerçeklikler oluşturdu.  Azerbaycan, topraklarının Ermenistan tarafından uzun süreli işgaline son verdi. Azerbaycan, Ermeni birliklerinin topraklarımızdan tamamen ve koşulsuz olarak geri çekilmesini talep eden BM Güvenlik Konseyi kararlarını kendisi yerine getirdi ve Azerbaycan savaşı sona erdirdi. Bu nedenle de şimdi barışı düşünmenin ve sayfayı çevirmenin zamanıdır. Biz buna hazırız." dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber