NASA mühendisi fizik yasalarına meydan okuyan yakıtsız bir motor sistemi geliştirdi

NASA'da çalışan ve Exodus Propulsion Technologies'in kurucu ortağı mühendis Dr. Charles Buhler, Dünya'nın yerçekimine karşı koymaya yetecek kadar itme gücü üreten bir motor sistemi geliştirdiğini duyurdu.

Son Güncelleme:

Bilinen fizik yasalarına meydan okuyan bu keşif, gelecek bin yıl için uzay yolcuğunda potansiyel bir devrim yaratabilir.

Aralarında Hubble Teleskobu'nun da bulunduğu prestijli NASA programlarında da yer alan Dr. Charles Buhler, bu yeni projesinin tarihi bir atılımı temsil ettiğine inanıyor.

The Debrief'e konuşan Buhler, "Kamuoyuna verilecek en önemli mesaj büyük bir keşfin gerçekleştiğidir" derken "Yeni Kuvvet'in keşfi, elektrik alanlarının tek başına bir nesne üzerinde sürdürülebilir bir kuvvet oluşturabilmesi ve söz konusu nesnenin kütleyi dışarı atmadan kütle merkezinin ötelenmesine izin vermesi bakımından temel önemde" yorumunda bulundu.

İmkansız sürüş olarak da bilinen 'yakıtsız sürüş konsepti' ilk olarak 2001 yılında İngiliz mühendis Roger Shawyer tarafından ortaya atılmıştı.

EmDrive olarak adlandırılan bu sistemin tepkisiz olduğu, itici gaz gerektirmediği ve bilinen fizik yasalarına meydana okuduğu iddia ediliyordu. Ancak 20 yıllık testlerin ardından 2021'e gelindiğinde EmDrive'ın bir 'saçmalık' olduğuna karar verilmişti.

Ancak yakıtsız çalışan bir makine hayali bitmedi. Şimdi de Buhler benzeri bir fikirle ortaya çıktı.

Yeni Kuvvet tarafından desteklenen bir sistem yarattığını iddia eden Buhler, on yıllardır yakıtsız sistemleri araştırıyordu.

Cihazları başlangıçta bir itme kuvveti üretti ancak her yinelemede artış görüldü. 2023'te 'Yeni Kuvvet'le çalışan sistem, Dünya'nın yerçekiminin üstesinden gelmeye yetecek kadar itme gücü üretmeyi başardı.

Buhler, 10 milinewton'luk bir gücü, yakıtsız bir şekilde elde edebildiğini söylüyor. Bununla da kalmıyor. Bir uzay gemisini yakıtsız olarak Dünya'dan kaldırıp uzaydaki yörüngesine taşıyabileceğini öne sürüyor.

Buhler'in iddaları ses getirse de itici yakıtsız motorların tarihi çürütülen tezlerle dolu.

Sonraki Haber