Google Fotoğraflar YZ ile düzenlenmiş görselleri etiketleyecek

Google Fotoğraflar, yapay zekâ (YZ) destekli birkaç düzenleme özelliği ekledi ve şimdi insanların bu gücü sorumlu bir şekilde kullandığından emin oluyor.

Son Güncelleme:

Google, bir blog yazısında, Zoom Enhance, Magic Eraser ve Magic Editor gibi araçlarıyla düzenlenmiş fotoğraflara bir not ekleyeceğini duyurdu. Google'ın blog yazısında “Bu araçları daha fazla insana ulaştırırken, YZ ilkelerimizi rehber alarak bunu sorumlu bir şekilde yapmanın öneminin farkındayız” denildi.

Bir fotoğrafın meta verileri, birisinin onu düzenlemek için Google'ın YZ araçlarını kullanılıp kullanmadığının bilinmesini sağlayan bilgileri zaten içeriyor. Artık fotoğrafın dosya adı, yedekleme durumu ve kamera bilgilerinin yanında daha görünür ve bulunması daha kolay bir “Google YZ ile düzenlendi” notu görünecek.

Ancak fotoğrafın üzerinde filigran ya da başka bir şey bulunmayacağından, fotoğrafı sosyal medyada, kısa mesaj yoluyla ya da yüz yüze paylaşan kişi, fotoğrafı oluşturan kişinin YZ kullandığını bilmeyecek. Google Fotoğraflar içinde bile bu etiketi bulmak biraz çaba gerektiriyor. Çoğu insanın genellikle yapmadığı bir şey. Elbette, kötü amaçlar için bunu aşmak istiyorsanız, meta verileri çıkarmak basit.

Yine de sosyal medya platformlarının bu meta verileri kendi etiketlerini sağlamak için kullanması mümkündür. Facebook ve Instagram zaten bunu bir dereceye kadar yapıyor ve Google Arama da öyle.

Sonraki Haber