KKTC'de alkollü mama skandalı! Saat saat yaşananlar yerel basında: "Kettle'ın içine alkol dökerek..."

KKTC'deki alkollü mama skandalında yaşananlar dakika dakika ortaya çıktı. Skandalın su ısıtıcısına alkol koyulmasıyla başladığı iddia ediliyor.

Son Güncelleme:

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde bulunan 7 bebekten 20 günlük Mihrimah Toymuradov, 25 Ekim akşamı yaşamını yitirmiş, 6 bebek de entübe edilmişti.

Süreç, ailelerin, ilgili ünitede görevli hemşireler tarafından bebeklere sıvı besin yerine tıbbi alkol verdikleri iddiası ile hastaneye girmek istemeleri üzerine gelişmişti.

KKTC Sağlık Bakanlığı, 1 bebeğin ölmesi üzerine dün durumun yargıya intikal ettiği yönünde açıklama yapmış, polis de dün akşam 5 sağlık çalışanını gözaltına almıştı.

KIBRIS BASINI DETAYLARI YAZDI

Kıbrıs basını, alkollü mama skandalı ilişkin detayları yazdı.

Haber Kıbrıs'ta yer alan habere göre, mama skandalı dakika dakika şöyle yaşandı:

25 Ekim 2024 Cuma Saat 21:00

Vardiyasında görev yapan bir hemşire, bir sonraki ekibe su bırakmak için tıbbi alkolü su ısıtıcısına (kettle) dökerek hastaneden ayrılıyor.

26 Ekim 2024 Cumartesi

Saat 00:00

Vardiya değişiyor. 7 bebeğe alkol karışmış ilk mama saat 00:00'da 50 cc olarak veriliyor.

Saat 01:30

01:30 civarında mama verilen 7 bebek karın şişliği, kusma ve öksürük gibi semptomlar göstermeye başlıyor. Bebeklerdeki bu belirtiler bir süre sonra durulsa da, tam olarak neyin tetiklediği henüz bilinmiyor.

Saat 03:00

Sabah saat 3 civarında alkol karışmış mamadan çocuklara bir kez daha veriliyor. Bebeklerde ikinci kez reaksiyonlar başlıyor.

Saat 05:30

Sabahın ilk saatlerinde durumun ciddiyeti fark edilince, iki yenidoğan doktoru hastaneye çağrılıyor. O sırada görevdeki doktor, olayın kapsamının kendisini aştığını belirterek ek doktor çağrılması gerektiğini söylüyor. Gelen doktorlar, bebeklerdeki semptomların nedenini anlamaya çalışıyor.

Saat 07:00

Nöbet değişimine gelen bir hemşire, saat 7’de kettle’da alkol karışmış su bulunduğunu fark ediyor.

Saat 12:30

Alkollü mamaya iki kez maruz kalan bebeklerden biri olan Mihrimah Toymuradov, saat 12:30 sularında hayatını kaybediyor.

Saat 13:00

Cumartesi saat 13:00'te başhekime bilgi veriliyor. Cumartesi öğlen Sağlık Bakanı ve Müsteşarı acil durum hastanesine gidiyor. Ölen bebeğin ailesine haber veriliyor.

27 Ekim 2024 Pazar

Aileler, basından mamalara alkol karıştığını öğreniyor.

Sonraki Haber