Gamze öğretmen mesleğini bıraktı ama öğrencilerinden vazgeçmedi

Gamze öğretmen mesleğini bıraktı ama öğrencilerinden vazgeçmedi

Gamze Tuysuz, geçen yıl Erzurum'daki bir okulda ücretli öğretmenlik yaptı. Atanamayan Tuysuz, farklı bir alanda işe başlasa da öğrencilerinden kopamadı. Tuysuz, zaman buldukça eski öğrencilerini ziyaret ediyor, onlara her konuda yardımcı oluyor.

Erzurumlu Gamze Tuysuz, 2016 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimini tamamlayıp atanamayan Tuysuz, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu'nda ücretli olarak fen bilgisi öğretmenliği yaptı. Gamze Tuysuz, fen bilgisi dersi verdiği 120'ye yakın öğrencisiyle kısa sürede sıcak bir bağ kurdu. Öğrencilerinin her zaman yanında olan genç öğretmen, öğrencileriyle hem ders yaptı hem de oyunlar oynadı. Mesaisi bittikten sonra öğrencilerinin evlerini ziyaret eden Gamze Tuysuz, öğrecileri ve aileleriyle sıcak bir bağ kurmayı başardı.

Gamze öğretmen mesleğini bıraktı ama öğrencilerinden vazgeçmedi - Resim : 1

ÖĞRENCİLERİNİ BIRAKMADI

Geçen yıl atanması gerçekleşmeyen Tuysuz, bir firmada kurumsal iletişim ve kalite uzmanı olarak işe başladı. Farklı bir işe yönelen Tuysuz, öğrencilerini yalnız bırakmadı, fırsat buldukça ilgilenmeye devam etti, şimdilerde derslerinde yardımcı oluyor.

Gamze öğretmen mesleğini bıraktı ama öğrencilerinden vazgeçmedi - Resim : 2

MİNİK SEDA'NIN 'GAMZE ÖĞRETMEN' SEVİNCİ

Öğretmenlik yaptığı dönemde, öğrencilerinden 12 yaşındaki Efendi ve 15 yaşındaki İbrahim Gökdere'yi, Sanayi semtindeki 2 oda bir salondan oluşan gecekondu evlerinde ziyaret edip, burada zihinsel engelli ve astım hastası kardeşleri Seda ile dostluk kuran Gamze Tuysuz, aileye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Gamze Tuysuz'u gören Seda Gökdere, "Gamze Öğretmen" diye çığlık atıp boynuna sarıldı. Seda Gökdere, Gamze Tuysuz'u öpüp, getirdiği hediye paketlerini açtıkça sevinci bir kat daha arttı.

Gamze öğretmen mesleğini bıraktı ama öğrencilerinden vazgeçmedi - Resim : 3

"GAMZE ÖĞRETMEN ÇOCUKLARIN MELEĞİ"

Gamze Tuysuz'u çok sevdiğini söyleyen Efendi Gökdere, "Hocam benim çiçeğim, özellikle çocukların meleği. Ben yetkililerden Gamze öğretmenin okula geri dönmesini talep ediyorum" dedi. 

Ziyarete gelen öğretmenleriyle yine çardakta buluşan öğrenciler, "Burada ders işledik, güldük, söyledik, eğlendik. Biz onu çok seviyoruz" diyerek duygularını dile getirdi. DHA

Erzurum öğretmen