Leipzig, Tottenham'ı 1-0 mağlup etti! Cüneyt Çakır'ın penaltı düdüğü maça damga vurdu

Leipzig, Tottenham'ı 1-0 mağlup etti! Cüneyt Çakır'ın penaltı düdüğü maça damga vurdu

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Leipzig, deplasmanda karşılaştığı geçtiğimiz sezonun finalisti Tottenham'ı 58. dakikada Timo Werner'in attığı penaltı golüyle 1-0 mağlup etti.

FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın yönettiği Tottenham-RB Leipzig maçı büyük heyecana sahne olurken Alman temsilcisi penaltıdan bulduğu tek golle 1-0 galip geldi.

Alman temsilcisi RB Leipzig maça oldukça etkili başlarken ev sahibi Tottenham hücum organizasyonu geliştirmekte bir hayli zorlandı. RB Leipzig'in üst üste yakaladığı net fırsatlarda kaleci Hugo Lloris kalesini gole kapatmayı başarırken ilk yarı 0-0 beraberlikle tamamlandı. 

Leipzig, Tottenham'ı 1-0 mağlup etti! Cüneyt Çakır'ın penaltı düdüğü maça damga vurdu - Resim : 1

İkinci yarıda da oyunun hakimi olan Leipzig, 58. dakikada Cüneyt Çakır'ın düdüğüyle kazandığı penaltı vuruşunu Timo Werner ile gole çevirince 1-0 öne geçti. Bu golden dakikalar sonra kaleci Lloris ile karşı karşıya kalan Patrik Schick vuruşunda tecrübeli kaleciyi geçemeyince Leipzig adına farkı arttırma şansını da kaybetti. 

Kalan dakikalarda Tottenham beraberlik golü için rakip kaleye yüklense de bir türlü aradığı golü bulamadı ve mücadele 1-0 Leipzig'in galibiyeti ile sonuçlandı.

İki takım 10 Mart'ta Almanya'da rövanş için karşı karşıya gelecek.

Şampiyonlar Ligi Leipzig Tottenham