Gel de yanma

Gel de yanma
Milli Takım'ın şimdi sıralamada olduğu yer düşünüldüğünde kaybettiği puanları çok aradığı görülüyor. Fotoğraf: AA

Bizim Çocuklar, Karadağ deplasmanında üzerine düşeni yaptı ama Norveç’ten beklediğimiz gol gelmeyince liderlik Hollanda’ya gitti, kısmetimize Play-Off düştü.

Bizim için bitti denilen bir hikaye, yerini yeni umutlara bırakıyor. Letonya maçında skor 1-1’ken kim derdi ki bu grupta ikinci olacağız. Son dakika golüyle başlayan inanç dün bizi Play-Off’a taşıdı.

İşler kötü giderken bazen neşteri erken vurmak da gerekiyor. Şenol Güneş’le yola devam etme ısrarı bizi belki de liderlikten ve direkt Dünya Kupası’na katılmaktan etti. Gel de içerde uçup giden Karadağ ve Letonya maçındaki puanlara yanma.

Neyse dünü bırakıp ileriye bakmak lazım. Bizim Çocuklar, Karadağ deplasmanında üzerine düşeni yaptı ama Norveç’ten beklediğimiz gol gelmeyince liderlik Hollanda’ya gitti, kısmetimize Play-Off düştü. Belçika, Galler’i yense orada seri başı olacaktık ama o da olmadı. Kabul etmek lazım ki işimiz kolay değil, ama umudumuz var.

Stefan Kuntz’la birlikte takım ruhunun geri geldiğini, sahada birbiri ve Milli forma için savaşan, çabalayan oyuncular olduğunu çok net şekilde yine gördük. Karadağ önünde geriye düşse de pes etmeyen ve toparlanan bir takım vardı sahada. Biz bu genç futbolcu grubuna inanıyoruz.

Şişirme ortaların yerini yerden kısa paslar aldı. Caner bile eskisi gibi değil, sürekli yerden oynamaya başladı. Bu da oyunumuzu yukarı çıkardı. Hakan daha takım oyuncusu lider gibi. Çağlar eski günlerine dönmüş. Kerem’in dinamizmi yine kilidi açtı. Abdülkadir Ömür de ciddi bir katkı yaptı. Gençliğimiz ve dinamizmimiz var ve bu bizi umutlandırıyor.

Burak’ın aşırı egoizmi nedeniyle ortaya çıkan olumsuz görüntü beni rahatsız ediyor. Takımı bozuyor, çok hata yapıyor. Golü de öyle gördük kalemizde. Burak’ın artık yaşının olgunluğunda kaptan gibi davranması şart.

Gel de yanma - Resim : 1
Milli Takım'ın kaptanı Burak Yılmaz. Fotoğraf: AA

Katar yolunda önümüzde artık iki maç kaldı. Kolay mı, asla değil ama umutları taze tutmak şart. Daha Mart ayına kadar çok süre var. Her şey değişir. Bugün iyi olan yarın kötüye döner. Bu, bugün favori olan rakipler için de geçerli. Teşekkürler Bizim Çocuklar. Bize umut oldunuz. Yolun sonu Katar olsun.