Ancelotti'nin 'ilk 11 işareti' verdiği Arda Güler, Rayo Vallecano maçının kadrosuna alındı

Haberglobal.com.tr
Carlo Ancelotti Real Madrid Arda Güler İspanya La Liga
Ancelotti'nin 'ilk 11 işareti' verdiği Arda Güler, Rayo Vallecano maçının kadrosuna alındı

Real Madrid'in Rayo Vallecano ile oynayacağı maçın kadrosu açıklandı.

İspanya La Liga'da Rayo Vallecano'ya konuk olacak Real Madrid'in maç kadrosu İtalyan Teknik Direktör Carlo Ancelotti tarafından açıklandı.

18 Şubat 2024 Pazar günü saat 16:00'da oynanacak müsabakanın geniş kadrosunda Arda Güler de yer aldı.

Öte yandan sakatlıkları devam eden Bellingham, Rüdiger, Alaba, Courtois, Militao kadroda yer almadı.

İşte Real Madrid'in Rayo Vallecano maçı kadrosu:

KALECİLER: Lunin, Kepa, Diego Pineiro

DEFANS: Carvajal, Nacho, Lucas V., Fran Garcia, Jacobo

ORTA SAHA: Kroos, Modric, Camavinga, Valverde, Tchouameni, Ceballos, Arda Güler

FORVET: Vini Jr., Rodrygo, Joselu, Brahim Diaz

Ancelotti'nin 'ilk 11 işareti' verdiği Arda Güler, Rayo Vallecano maçının kadrosuna alındı - Resim : 1

ANCELOTTI'NIN MAÇ ÖNCESİ AÇIKLAMALARI

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti yaptığı açıklamada artık Arda Güler'in maçlara baştan başlayacak fiziksel seviyeye ulaştığını söyledi.

La Liga'da Rayo Vallecano ile karşılaşacak olan Real Madrid'de İtalyan Teknik Direktör Carlo Ancelotti maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

İtalyan hoca bir soru üzerine Arda Güler'i değerlendirdi.

Milli futbolcumuzun fiziken çok iyi durumda olduğunun altını çizen Ancelotti, "Arda'nın durumu iyi. Fizik seviyesi katkı sağlayacak kadar iyi olduğu için baştan (ilk 11'de) itibaren oynayabilir. Artık rekabete katılmak zorunda. Ona karşı sabırlı olmalı" ifadesini kullandı.

Ancelotti maçın oynanacağı Vallecas'ın her zaman zor bir deplasman olduğunu ve rakibin puana ihtiyacı olduğunu söyledi.

İtalyan hoca "Rayo'niun ekstra motivasyonu var. Bu yüzden en iyi oyunumuzu oynamalıyız çünkü bu maçlar sezonun en önemli maçları. Rakibi izledik ve hazırlandık. Bu maçın hayati bir müsabaka olduğunun bilincindeyiz" diye konuştu.

Takımdaki defans oyuncusu eksikliği nedeniyle Tchouameni'nin stoperde oynamasını da değerlendiren Ancelotti, "Rüdiger yakında iyileşecek, Militao için ise hala zaman gerek. Alaba için çok daha fazlası. Tchoumeni hep stoperde oynamayacak. Kendi görevini de yapacak. Stoper olarak katkı sağlayabileceğini gösterdi, yeni bir role de alışmaya başladı. Bu onun çok zeki olduğu anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

Modric'in az süre alması konusuna da giren Ancelotti, "Onunla bu konuyu bir kez konuştum. Tekrar konuşmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. O her oyunu oynamaya alışkın bir oyuncu. Yedek kulübesinde oturmayı sindiremediğini biliyorum ve saygı duyuyorum. O bir profesyonel gibi davranıyor. Her zaman oynamaya hazır. Saygı duyulan bir oyuncu ve takıma referans olmaya devam ediyor" dedi.

Rodrygo'nun kaliteli bir hücumcu olmasına rağmen defansa da katkı yapmasının önemine de değinen İtalyan hoca, "Gol yememek için forvetlerin de çalışması gerekiyor" diye konuştu.

Mbappe söylentileriyle ilgili soruya ise farklı bir şey söylemeyeceğini belirtti.

Ancelotti maç öncesi konuşmalardan da bahsetti ve "Bu fikir sezon başında doğdu. Zorunlu değil ama her oyuncunun maçtan önce konuşmasını öneriyoruz. Maça başlamadan önce konuşacak birini seçiniyoruz. Bu bir geleneğe dönüşecek. Bir oyununun takım arkadaşlarını cesaretlendirebileceği birkaç dakikanın önemli olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.