Dozunda içilen kahve şifa gibi: İşte günlük tüketilmesi gereken miktar ve faydaları
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ege Ramadanoğlu, dozunda tüketilen kahvenin yararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu, bazı tavsiyeler verdi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ege Ramadanoğlu, dozunda içilen kahvenin insan sağlığı açısından birçok yararı olduğunu söyledi. Kuru kahve tozunun kafein, potasyum, demir, folik asit, kalsiyum, lif içeriği bakımından oldukça yüksek olduğunu ifade eden Dyt. Ramadanoğlu, kahvenin içerisinde eser miktarda sodyum ve A vitamini bulunduğunu belirtti.
İşte doğru tüketildiğinde kahvenin sağladığı o faydalar...
YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRIR
Kahvenin yüzde 6’sının karbonhidrat, yüzde 42’sinin protein ve yüzde 52’sinin yağdan oluştuğunu dile getiren Dyt. Ramadanoğlu, metabolizma hızını önemli ölçüde artırarak yağ yakımını hızlandırması nedeniyle fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için değerli bir besin türü olduğunu vurguladı.
İŞ VERİMLİLİĞİ VE KONSANTRASYONU YÜKSELTİR
Kahvenin vücuttaki enerji düzeyini artırarak zekâyı güçlendirdiğini belirten Dyt. Ramadaoğlu, “Kahvede bol miktarda bulunan kafein adlı bileşen, tüketimin ardından hızla kana karışarak beyne ulaşır. Burada üretilen ve uyku haline neden olan adenozin adlı nörotransmitteri bloke ederek uyanıklığı artırır, enerji düzeyini yükseltir. Bu sayede gün içerisinde hissedilen yorgunluğu önler. Aynı zamanda zihni açarak iş verimliliğini ve konsantrasyonu artırır. Beyindeki bu etkisi sayesinde kahvenin aynı zamanda ruh halini, hafızayı, reaksiyon süresini ve genel anlamda bilişsel fonksiyonları iyileştirdiğini gösteren çok sayıda bilimsel çalışma mevcuttur” ifadelerini kullandı.