Bin yıllık mucize! Kanseri yok ediyor
Diyetisyen Cansu Arslan, Sivas’ta eylül ve ekim aylarında doğadan toplanan karamuk bitkisinin kanser hücrelerini yok ettiğini söyledi.
Vücutta hücre sağlığını koruyarak iltihaplanmayı, enfeksiyonu önleyen karamuk, kanser hücrelerine karşı öldürücü (sitotoksik) etkisiyle en önemli koruyucular arasında yer alıyor. Sofralarda daha çok marmelat, komposto olarak yer bulan karamuk, et ve tavuklarda sos olarak kullanılarak dünya lezzetleri arasında da kendisine yer buluyor.
“Kanser hücreleri üzerinde sitotoksik etki oluşturuyor”
Sivas Medicana Hastanesi Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, karamuk meyvesinin hipertansiyon, diyabet, obezite ve kabızlığı önlemeye yardımcı olduğunu belirterek, “Kırmızı, mor renkte bir sonbahar meyvesi olan karamuk, Anadolu'da bin yılı aşkın süredir kullanılan bir meyvedir. Karambık, karamıh gibi farklı adlarla da anılır.