Tüm zamanların en büyük gitaristlerinden Eddie Van Halen, hayata veda etti

Van Halen grubunun kurucusu, tüm zamanların en büyük gitaristlerinden Eddie Van Halen, hayatını kaybetti. Uzun süredir kanser tedavisi gören usta müzisyen, 65 yaşındaydı...

Müzisyenin oğlu, sosyal medya hesabı üzerinden acı haberi duyurdu: "Bunu yazmak zorunda olduğuma inanamıyorum ama babam Edward Lodewijk Van Halen, bu sabah kanserle mücadelesini kaybetti. O isteyebileceğim en iyi babaydı. Onunla sahnede ve dışında paylaştığım her an bir hediyeydi. Seni çok seviyorum baba." 

Tüm zamanların en büyük gitaristlerinden Eddie Van Halen, hayata veda etti - Resim : 1

EDDIE VAN HALEN KİMDİR? 

Eddie Van Halen, 1955'te Hollanda'nın Nijmegen kentinde doğdu. 

Müzikle tanışması, piyanoyla oldu. Ancak piyanonun başında oturmanın çok sıkıcı olduğunu düşünerek bateri çalmaya başladı. 

Daha sonra gitarda yetenekli olduğuna karar verip abisiyle enstrümanlarını değiştirdi. 

12 yaşlarında gitar çalmaya başlayan Eddie Van Halen, günde 8-9 saat pratik yaparak kendini geliştirdi. 14 yaşına geldiğinde Eric Clapton'ın Cream grubunda attığı soloları notası notasına çalabilir duruma gelmişti.

1982 yılında yayınlanan dünyanın en çok satan albümü Michael Jackson'ın Thriller'ında çalan Van Halen, albümdeki en bilinen şarkılardan Beat It'in gitar sololarını çalmasıyla tanındı.

Shred tekniğinin öncülerinden Van Halen, 90'ların sonlarında ağız ve dil kanserine yakalandı. Çeşitli tedavilerle dil kanserini yendi ama bu kez kurtulamadı... 

Kaynak: Haber Global TV