Sonbaharda dört yeni program sinemaseverleri bekliyor

Sonbaharda dört yeni program sinemaseverleri bekliyor

İstanbul Modern Sinema, yeni sezona dört ayrı programla giriyor. Bir Başka Rusya programıyla başlayan sezon, Fear and Fantasy Festival, Almanya'dan Yepyeni Filmler ve Biz de Varız! seçkisiyle devam edecek.

İstanbul Modern Sinema'da yeni sezon, 19 Eylül'de başlıyor. İlk programın konuğu Rus sineması. 

BİR BAŞKA RUSYA  

Program, derin ve karmaşık çağdaş Rus sinemasının karanlıkta kalan yüzüne bakıyor. Depresif ve kayıp bir Rusya resmi yerine, komünizm sonrası ve hızla küreselleşen toplumda genç nüfusun değişen kimlik arayışlarına dair alternatif hikâye ve karakterlere yer veren filmler, 19-29 Eylül'de izleyiciyle buluşacak. 

Sonbaharda dört yeni program sinemaseverleri bekliyor - Resim : 1

FEAR AND FANTASY FESTIVAL, 17-27 EKİM'DE  

Korku ve fantastik türlerinde hem film hem farklı sanat dallarından çalışmaları bir araya getiren festivalin ikincisi, 17-27 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Programda korku meddahı performansından kült animasyonlara, bu yılın festival sineması örneklerinden canlı müzik eşliğindeki sessiz film gösterimlerine korku ve fantastik sularında gezinen farklı disiplinler izleyicinin beğenisine sunulacak. 

ALMANYA'DAN... 

11. Almanya'dan Yepyeni Filmler programında Alman sinemasında son dönemde söz sahibi olan yapımlara yer verilecek. Program, 21 Kasım-1 Aralık tarihlerinde izlenebilir.  

Sonbaharda dört yeni program sinemaseverleri bekliyor - Resim : 2

BİZ DE VARIZ!

İstanbul Modern Sinema'nın sevilen programlarından Biz de Varız! ise 8. yaşını kutluyor. 12-22 Aralık'taki programda Türk Sineması'ndan en taze ve ilginç filmler izleyiciyle buluşacak. Film gösterimlerine yönetmenler ve film ekipleri eşlik edecek...

İstanbul Modern İstanbul Modern Sinema Rus sineması Alman sineması Türk sineması sinema