Yurtta etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar hayatı felç etti! Ağaçlar devrildi, dükkan ve evleri su bastı

İzmir, Manisa, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Aydın ve Balıkesir'de etkili olan yağmur hayatı felç etti. İstanbul'da ağaçlar devrilerek yola düştü. Şiddetli yağmur Tekirdağ'da trafik kazasına yol açtı. Diğer iller de ev ve dükkanları su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından sağanak yağış yurtta etkili oldu. İzmir, Manisa, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Aydın ve Balıkesir'de etkili olan yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

İSTANBUL

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün İstanbul'da etkili olması beklenen yağmurla ilgili yaptığı duyurunun ardından şehir genelinde yağmur etkisini gece saatlerinden itibaren göstermeye başladı. Gece saatlerinde etkili olmaya başlayan yağmur, birçok noktada su birikintilerine sebep oldu. Yağmur ve rüzgar sebebiyle de bazı noktalarda ağaçlar köklerinden ve gövdelerinden savrularak yola düştü. Ağaçların düştüğünü gören vatandaşlar durumu hemen zabıta ve itfaiye ekiplerine haber verdi.  Bakırköy'de ise Sultançiftliği ve İncirli Caddesi civarında devrilen ağaçlar yolları ve apartman önlerini kapattı.

Yurtta etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar hayatı felç etti! Ağaçlar devrildi, dükkan ve evleri su bastı - Resim : 1

MANİSA

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Yıldırım, Subaşı, Bozkurt ve Şehitler mahallelerindeki bazı evleri su bastı. Sağanak nedeniyle oluşan su birikintilerinde bazı araçlar mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, su tahliye ve temizlik çalışması başlattı. Mahalle sakinleri, iki yıldır her yağmurda aynı sorunları yaşadıklarını dile getirerek, yetkililerden bu sorunların artık çözüm bulmasını istediler.

Yurtta etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar hayatı felç etti! Ağaçlar devrildi, dükkan ve evleri su bastı - Resim : 2

İZMİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İzmir ve Ege Bölgesi için yapmış olduğu fırtına ve sağanak yağış uyarısı neticesinde İzmir'de gece saatlerinde başlayan şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağan sağanak yağmur nedeniyle şehir adeta savaş alanına döndü. Zaman zaman yağışla birlikte şiddetli rüzgar ve şimşekler çakarken gece adeta gündüze döndü. İzmir merkez olmak üzere hemen hemen bütün ilçelerde başlayan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar su altında kaldı, bazı evleri ve iş yerlerini su bastı. Yoğun yağış nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı. Şiddetli rüzgar ve sağanaktan dolayı rögarlar taştı, yollarda çökmeler meydana geldi. Bazı sokaklar ise aşırı yağış sebebiyle önlem amaçlı araç giriş çıkışlarına kapatıldı.

Yurtta etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar hayatı felç etti! Ağaçlar devrildi, dükkan ve evleri su bastı - Resim : 3

TEKİRDAĞ

Yoğun sağanak yağış Tekirdağ'da hayatı olumsuz etkiledi. İl genelinde kanalizasyon hatlarının tıkanmaması, rögarların taşmaması, evlerin su altında kalmaması için TESKİ ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Malkara ilçesinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Yurtta etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar hayatı felç etti! Ağaçlar devrildi, dükkan ve evleri su bastı - Resim : 4

BALIKESİR

Balıkesir'de yoğun yağış, Edremit başta olmak üzere Havran, Burhaniye, Gömeç ve özellikle Ayvalık'ta etkili oldu. Edremit ilçesinde gece yarısı başlayan fırtına ve gök gürültüsünün ardından 00.30 sıralarında şiddetli sağanak yağış başladı. Yaklaşık 15 dakika süren şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Edremit Çayiçi Caddesi'nde yağmur suları diz seviyesine ulaşırken, Akçay Çiftlik Caddesi ve Atatürk Caddesi de sular altında kaldı. Çayiçi Caddesi'nden gelen yağmur suları Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan birçok işyerinde su baskınlarına neden oldu. Göle dönen yollarda bazı araçlar ise su seviyesinin yükselmesi nedeniyle arıza yaptı. Şiddetli yağış nedeniyle işyerlerine gelen esnaflar, kendi imkânlarıyla sel sularını tahliye etmeye çalıştı.

Yurtta etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar hayatı felç etti! Ağaçlar devrildi, dükkan ve evleri su bastı - Resim : 5

Ayvalık'ta sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İlçede etkili olan sağanak nedeniyle Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere Aşıklar Köprüsü ve Ayvalık ile Cunda Adası'nı birbirine bağlayan Gönül Yolu Köprüsü'nde biriken sular, yaya ve sürücülere zor anlar yaşattı. Aliçetinkaya Mahallesi,150 Evler Mahallesi ile Sarımsaklı ve Bilentur mevkilerindeki bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. İlçedeki bazı kırsal mahallelerin yanı sıra Çanakkale ile İzmir'i birbirine bağlayan E-87 yolu üzerindeki bazı ekili alanların da sular altında kaldığı belirtildi. Sağanak, bir alışveriş merkezinde de su baskınına neden oldu. İlçede etkili olan fırtına nedeniyle İsmet İnönü Kültür Merkezi önündeki bir elektrik direği ile Deniz Hudut Kapısı önündeki küçük süs ağaçları devrildi. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi, Ayvalık Belediyesi, itfaiye, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve UEDAŞ ekipleri sağanak ve fırtına nedeniyle teyakkuza geçti. Öte yandan Ayvalık Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mesut Ergin'in talimatıyla bir kriz merkezi oluşturuldu.

Yurtta etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar hayatı felç etti! Ağaçlar devrildi, dükkan ve evleri su bastı - Resim : 6

EDİRNE

Uzunköprü ilçesinde aniden bastıran ve 15 dakika süren fırtına ve yağış su baskınlarına neden oldu. Fırtınadan dolayı ilçe merkezinin birçok yerinde su baskınları yaşandı. Şiddetli yağış nedeniyle otogar bölgesine bir süre ulaşım kapandı. Aniden bastıran şiddetli sağanak yağıştan dolayı ilçe merkezin de bulunan kavak mahallesin deki ana cadde su baskını nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı. Vatandaşlar bir süre yaya kaldırımda bekledi. Mahallede yaşayan bir kişi elinde ki şemsiye ile çöplerden dolayı tıkanmış olan rögarları kendi imkânları ile açtı. Meteoroloji den edinilen son bilgilere göre Trakya bölgesinde yağışların hafta sonu da aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

Yurtta etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar hayatı felç etti! Ağaçlar devrildi, dükkan ve evleri su bastı - Resim : 7

AYDIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Aydın ve çevresi için yaptığı fırtına uyarısının ardından akşam saatlerinden itibaren fırtına etkili oldu. Gece 02:00 sıralarında fırtına yerini yağmura bıraktı. Bardakn boşalırcasına yağan yağmur nedeniyle kısa sürede Aydın’da cadde ve sokaklar dereye döndü. Şehrin bir çok bölgesinde su birikintileri oluşurken bazı alt geçitler ise ulaşıma kapandı. Aydın Devlet Hastanesi trenyolu alt geçidinde suların aniden yükselmesi sonucu seyir halindeki bir otomobil bir anda sular altında kaldı.

Şehirdeki pek çok cadde ve sokağı dereye döndüren yağış yaklaşık yarım saat sürdü.

Yurtta etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar hayatı felç etti! Ağaçlar devrildi, dükkan ve evleri su bastı - Resim : 8

İstanbul İzmir yağmur manisa