'Starbucks bardağı' nedeniyle işinden çıkarılan spiker Meltem Günay'dan yeni açıklama

TGRT Haber Starbucks Gündem haberleri Gazze
'Starbucks bardağı' nedeniyle işinden çıkarılan spiker Meltem Günay'dan yeni açıklama

14 yıldır TGRT Haber'de çalışan spiker Meltem Günay, sunduğu haber bülteni sırasında 'Starbucks markalı bardağın gözükmesi dolayısı ile yayın yönetmeni ile birlikte işinden çıkarılmıştı. Günay o gün yaşadıklarını canlı yayında anlattı.

TGRT Haber ekranlarına Starbucks bardağı ile çıktığı için işine son verilen Meltem Günay kurumundan çıkarılması sonrası sosyal medya hesaplarından ''Bir de benden dinleyin, özür dilerim'' başlıklı açıklamasında yaşadıklarını anlatmıştı.

Spiker Meltem Günay yaşadıklarını daha farklı bir pencereden, Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül'ün sunduğu Neler Oluyor Hayatta programına canlı olarak bağlanarak anlattı.

Meltem Günay zaman zaman gözyaşlarına da hakim olamadı. İşte Spiker Meltem Günay'ın açıklamaları:

''Çok üzgünüm böyle bir hatayı bir insan bilerek yapmaz yapamaz. Ben 27 yıldır bu ülkenin televizyon kuruluşlarında programlar yaptım. Yaşam programlarından, siyaset programlarına ve kültür sanat programlarına. Muhabirlikten başladım ve televizyonculuğun her evresinde çalıştım. Bununla da gurur duyuyorum. 27 yıl bir ömür demek ve emek demek. Çalıştığım yıllar içerisinde tek bir insanı incitecek bir söz ve davranışta bulunmadım. Herkese hassasiyetli davrandım.

Bu bir hata mıdır? Evet ama eleştirileri yaparken bakmak lazım. Meltem Günay kimdir, bu kız ne ödüller almış, ne işler yapmış ödüllendirilmiş. Hiçbir polemiğin içerisinde yer almayarak popülariteye prim vermemiş...

3 gündür uyumadım. Ağlama krizlerine girdim ki, ben güçlü durmaya çalışıyorum. Yayına da bu halimle çıkıp izleyicilerimize kötü görüntü vermek istemedim.''

GÜNAY, ''STARBUCKS BARDAĞI BİLİNÇLİ Mİ KOYULDU?'' SORUSUNA YANIT VERDİ

Meltem Günay, Starbucks markalı bardak dolayısı ile o an yaşadığı durumu samimiyeti ile açıkladı.

''Malum markanın bardağı şu an o şekilde bile satılmıyor. O çok eski bir bardak, odamda duran bir bardaktı. Yemek siparişi veririz ya, onda da tutarsınız lazım olur diye, benim odamda da şekilde duran bir bardaktı. Ne zaman alındığını bile hatırlamadığım bir bardak bu. O gün olan yayın telaşı ile koştururken , kurumumun isminin yazdığı kupayı bulamadım koşuşturuyordum çünkü.

O gün de orada bana çay getirebilecek veya su getirebilecek arkadaşlarım yoktu. Çok vaktim de olmadığından çayımı kendim aldım. Bardağı aldım içerisine de çay koydum. Hatta çocuklar dedi ''Abla Starbucks bardağı mı o?'' İşte o zaman fark ettik reklam arasında. Böyle konuşurken reklam arası bitince bir anda yayına girdik bardakta elimde kaldı. Aşağıya koydum ama çok sıcaktı üzerime dökülmesin diye elimde kaldı masanın üzerinde durdu. Bunları da açıklamam da uzun uzun anlatmadım. Çünkü biliyorum ki insanlar bunlara da bir şeyler diyecekler yine linç edecekler. Yani bir markanın zaten olamaz ama böyle bir markanın olmasına bu durumun meydana gelmesine gerçekten çok üzgünüm.''

MELTEM GÜNAY AĞLAYARAK ANLATTI: MAKİNE DEĞİLİZ

''Anlık bir hata oldu. Kimse de kötü bir niyet aramıyorum. İş arkadaşlarım da fark etmedi. Yönetmenim de çok iyi bir insan hatta babası kanser tedavisi görüyordu. Başka bir dertle uğraşıyordu. Çok özür diliyorum biz insanız makine değiliz.'' dedi.

Günay şöyle devam etti: "Bu böyle olmaz insanın 27 yılı emeği linç edilmez. Ben kimseyi ekmeğinden vurmadım. Sosyal medya hesabım bile kapalıydı. Ben sadece işimle konuşan bir insandım. Gerçekten ekmek yediğim hiçbir kuruma, kurumuma da çünkü o insanları ailem olarak gördüm. Herkes benim yanımdaydı. Onlara asla bir şey demiyorum. Onlar da yaşananlardan dolayı çok üzgün.

Ama ben ne yaptım Allah aşkına, o an para verip almadığım içinde kahve olmayan bir bardağı unuttum. Ama ben insan mı öldürdüm, yasaklı madde mi kullandım, zimmetime para mı geçirdim ne yaptım Allah aşkına. Herkesin başına gelebilir insanız. Kendimi ifade edemiyorum çünkü çok içim acıyor. Dünyanın her yerinde ölen çocukları ben duyurdum, yayınlar yaptım. Bu herkesin başına gelebilir.

Bundan dolayı eleştiri olabilir ama, ölmüş anneme ve babama bile küfür ettiler. O kadar gücüme gitti ki... Tek başına hayat mücadelesi veren bir kadına bu yapılır mı? Yani Allah yaşadığımı kimseye yaşatmasın. Ben yine dik dururum. Allah'ta kalbimi biliyor.'' 

TGRT HABER AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Olayın sosyal medyada gündem olmasının ardından TGRT Haber TV, sosyal medya hesaplarından şu açıklama paylaşıldı:

"TGRT Haber TV’nin 24.12.2023 tarihli haber yayınında spikerlik yapan Meltem Günay‘ın önünde Starbucks’a ait bir fincan ile haber sunduğu görülmüştür. Kurumumuzun ilkeleri gereği spikerin TGRT Haber TV’de herhangi bir firmanın örtülü reklamını yapacak şekilde sunuculuk yapması kesinlikle yasaktır. Bu ilkeye aykırı hareket eden haber spikeri ve yönetmenin işine haklı nedenle son verilmiştir. Kurumumuz Gazze konusunda Türk halkının taşıdığı hassasiyetleri bilen ve sonuna kadar savunan bir anlayışa sahiptir. Buna aykırı bir eylemin, yayının tasvip edilmesi kesinlikle mümkün değildir. Bizlerde iş akdine son verilen sunucu ve yönetmenin bu eylemini asla tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu nedenle de iş akitlerine son verilmiştir. Kurumumuz bundan sonra da Gazze ve Türk halkının yanında olmaya ve hassasiyetlerine sahip çıkmaya sonuna kadar devam edecektir."