Zaman daralıyor: Deprem felaketinde can kaybı artıyor!

Gündem haberleri Kahramanmaraş Kahramanmaraş Depremi son dakika haber Gaziantep

Türkiye, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 10 ilde büyük yıkımlara yol açan depremde 9. güne girildi. Bölgeden dakika dakika yeni gelişmeler...

Gelen son dakika haberine göre... Türkiye, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı.

İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

49 YARALI İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Adana'dan havalanan, depremlerde yaralanan 49 kişi ile 25 refakatçiyi taşıyan Türk Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçağı, Atatürk Havalimanı'na indi.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altından çıkarılan yaralıların İstanbul’a nakli devam ediyor.

Adana'dan kalkan, 49 yaralı ile 25 refakatçinin bulunduğu "C130" tipi askeri nakliye uçağı, 04.10 sıralarında Atatürk Havalimanı’na indi.

Sağlık görevlileri ve askerler tarafından sedyelerle uçaktan ambulanslara nakledilen yaralılar, İstanbul'daki hastanelere sevk edildi.

ALMAN VE İSPANYOL EKİPLERİ ÜLKELERİNE DÖNDÜ

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına destek veren Alman ve İspanyol ekipleri, görevlerini tamamlayarak ülkelerine döndü. 

FUAT OKTAY'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Hasar tespit çalışmaları 1 haftaya tamamlanacak. Yapılacak 10 bin TL yardım ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlanmıştır, kaynak ayırılmıştır. Uçaklarımızın yaptığı sortiler 4 bini aşmış durumda. 2 milyon 200 bin depremzedeye üç öğün yemek verecek kapasitedeyiz. 12 bin civarında iş makinesi çalışıyor. 257 noktada çadır kent kurulumu yapıldı. Ayni yardımların dağıtılması için 250 adet market oluşturulacak. Yarın Kabinemiz Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacak ve konumuz afet olacak.

İçeride bir güvenlik sorununun yaşanması mümkün değil. Göç dalgasıyla ilgili oluşturulmak istenen haberler de tamamen gerçek dışıdır. Sınırlarımız tamamen güven ve kontrol altındadır. Güvenlik noktasında bir zafiyete izin vermemiz asla mümkün değildir. 

BAKAN KOCA: 3 BİN 636 VATANDAŞIMIZ YOĞUN BAKIMDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 19 bin 300 depremzedenin halen ülke genelinde hastanelerde tedavi altında olduğunu ve 15 bin 664’ünün serviste, 3 bin 636'sının yoğun bakımda bulunduğunu belirterek ekledi:

"15 bin 664’ü serviste, 3 bin 636'sı yoğun bakımda olmak üzere 19 bin 300 depremzede vatandaşımız halen ülke genelinde hastanelerimizde tedavi altındadır. Bir kısmı taburcu edilen 8 bin 851 hastamıza cerrahi işlem yapılmıştır"

BAKAN KURUM YIKILAN BİNA SAYISINI AÇIKLADI

Bakan Kurum, 41 bin 791 bina için yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı tespiti yapıldığını bildirdi. 

Ağır hasarla ilgili süreçte zaten binalarımız yıkılacak. Vatandaşımız AFAD'ın koordinasyonu dışında evinden eşya almamalı.

Hasar tespitlerini 1 hafta içinde bitirmeyi planlıyoruz. Ay sonuna kadar inşaat faaliyetlerini başlatacağız.

AFAD: CAN KAYBI 31 BİN 643'E YÜKSELDİ

AFAD: SAKOM’dan alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 31.643 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 158.165 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika Gündem haberleri kahramanmaraş son dakika Kilis Hatay osmaniye Gaziantep son depremler AFAD