İşte AK Parti'nin hedefindeki 7 milyon seçmen

İşte AK Parti'nin hedefindeki 7 milyon seçmen

AK Parti, 'Z kuşağı' olarak tabir edilen ve 2023'te 7 milyona yakın seçmen sayısına ulaşacak olan nesile yönelik 'Dijital Dönüşüm' stratejisi çalışmaları yapıyor.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal önceki günkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında AK Parti'nin yeni "Dijital Dönüşüm" stratejisini tanıttı. 

ÇALIŞMANIN AYRINTILARI

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan strateji belgesinde, "Z kuşağı olarak tabir edilen nesilden 7 milyona yakın seçmen 2023'te ilk kez oy kullanacaktır. Onların içine doğdukları yeni medya düzeni, veri ve içerik sağlayıcılar tarafından devlet otoritesi, egemenliği ve siyaseti de aşan bir meydan okumayla karşımıza çıkmaktadır. Buna cevabımız siber egemenlik, siber vatan ve dijital Türkiye ile olmalıdır. Oy verme davranışı dijital mecralar tarafından doğrudan manipüle edilebiliyorsa; bunun örneklerini açıkça ortaya koyan belgesel filmler Cambridge Analytica vakasını bizlere anlatıyorsa, bu yeni Z kuşağı genç seçmen kitlesi başta olmak üzere tüm kullanıcılar yeni bir farkındalıkla donatılmalıdır" denildi.

Ak Parti z kuşağı