İstanbul'da sağanak yağış ve şiddetli rüzgar

İstanbul'da rüzgar ve sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Kentin bir çok noktasında yollarda su birikintileri oluştu. Topkapı alt geçidini de su bastı.

İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Gece saatlerinden bu yana devam eden yağış, sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kentin bir çok noktasında yollarda su birikintileri oluştu. Sarıyer'de rögarların taşması sonucu göle dönen yollarda sürücüler zor anlar yaşadı. 

İstanbul'da sağanak yağış ve şiddetli rüzgar - Resim : 1

Belediye ekipleri tarafından rögar kapakları açılarak su tahliye edildi.

İstanbul'da sağanak yağış ve şiddetli rüzgar - Resim : 2

Sarıyer'de sabah saatlerinde yağmurla gelen çamur, İstanbul Boğazı'na karıştı. Boğaz'ın suları yer yer kahverenge dönüştü. 

İstanbul'da sağanak yağış ve şiddetli rüzgar - Resim : 3

Topkapı alt geçidini gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran yağışla birlikte su bastı.

Alt geçitte oluşan su birikintisi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Araçların geçişi sırasında bazı sürücülerin birikintiyi atlatabilmek amacıyla araçlarını kaldırıma çıkarttığı görüldü. Olay yerine gelen İBB'ye bağlı ekipler suyun tahliyesi için çalışma başlattı. Araçların kontrollü şekilde alt geçitten ilerlemesi sağlanırken, trafikte yoğunluk yaşandı.

İstanbul'da sağanak yağış ve şiddetli rüzgar - Resim : 4

Su baskınlarının yaşandığı yerlerde biri de TEM Otoyolu bağlantı yolu Edirne istikameti oldu. Yolun bir kısmı su altında kalırken araçlar geçiş sırasında zorluk yaşadı. Su birikintisi nedeniyle yavaşlayan araçlar trafik yoğunluğuna da neden oldu. İBB ekiplerinin suyu tahliye etmek amacıyla çalışma başlattı. 

İstanbul yağmur