Duvarı delerek girdikleri BBP il binasında ne varsa alıp götürdüler

Gündem haberleri Malatya BBP

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da duvarı delerek Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Hizmet Binası'na giren hırsızlar ne varsa alıp götürdü.

Kahramanmaraş depremlerinde etkilen kentlerden biri olan Malatya’da, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Hizmet Binası'na hırsız girdi. Kent merkezi İnönü Caddesi üzerinde bulunan ve depremlerde az hasarlı olarak raporlandığı iddia edilen biraya yan taraftaki ağır hasarlı binanın duvarını delerek giren hırsızlar içeride ne varsa alıp götürdü.

Komşularının bilgilendirmesiyle olaydan haberdar olduklarını kaydeden BBP İl Başkanı Abdulvahap Karaman, depremler sonrası kent genelinde benzer mağduriyeti yaşayan çok sayıda kişinin bulunduğunu belirterek hırsızlık olaylarına karşı acil önlem alınmasını istedi.
Karaman konuyla ilgili olarak şikayetçi olduklarını kaydederken polis ekipleri binada inceleme yaptı.

HIRSIZLIK

Hırsızlık suçu, mala karşı işlenen ve çok sık karşılaşılan suçlardandır. Size ait herhangi bir malın bulunduğu yerden çalınmasıdır.

Bu durumu fark ettiğiniz an derhal şikâyetçi olursanız faillere ulaşmak daha kolay olacaktır.

Parmak izi hırsızın tespiti için önemli bir delildir. Bu nedenle polis veya jandarma görevlileri gelene kadar olay yerindeki herhangi bir eşyaya dokunmamanız gerekir.

ŞİKÂYET SÜRECİ

Hırsızlık suçu mağduru olduysanız en yakınınızdaki karakola veya savcılığa başvurabilirsiniz.

Önemli evrakınızın (çek defteri, kredi kartı nüfus cüzdanı gibi) çalınması halinde durumu derhal ilgili bankalara veya kurumlara bildirmeniz gerekmektedir.

Sigortanız varsa ve maddi zarar için talepte bulunacaksınız da süreç hakkında ilgili sigorta şirketine de bildirimde bulunmalısınız.

Basit hırsızlık suçu uzlaştırma kapsamındaki suçlardandır. Şikâyetçi olduktan soruşturma devam ederken dosyanız uzlaştırma bürosuna gönderilir. Uzlaştırma süreci başlatılır. Eğer uzlaşma sağlanamadıysa soruşturmaya devam edilir ve savcılık tarafından iddianame hazırlanması ile yargılama sürecine geçilir.

ADLİ SÜREÇ

Davanız görülmeye başladığında ilgili mahkemeden üzerinde duruşma tarih ve saati yazan bir çağrı kâğıdı alacaksınız.

Süreçten haberdar olmak ve haklarınızı etkin bir şekilde kullanabilmek adına değiştirdiğiniz adreslerinizi güncellemeniz de çok önemlidir.

Hırsızlık suçu nedeniyle uğradığınız zararı failden talep edebilirsiniz. Suçun meydana gelmesinden sonra soruşturma veya kovuşturma aşamasında failin zararı gidermesi halinde alacağı cezada indirim yapılacaktır.

TAZMİNAT

Hırsızlık olayı sebebiyle meydana gelen maddi ve manevi zararlarınızı hukuk mahkemesinde açacağınız bir dava ile failden talep etmeniz mümkündür.


Duvarı delerek girdikleri BBP il binasında ne varsa alıp götürdüler - Resim : 1

 

Kaynak: İHA