Ailesi kayıp başvurusunda bulundu: 20 yaşındaki Jazgül Shamuratova nerede?

İstanbul Gündem haberleri
Ailesi kayıp başvurusunda bulundu: 20 yaşındaki Jazgül Shamuratova nerede?

İstanbul'da ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 20 yaşındaki Kırgızistan uyruklu Jazgül Shamuratova, her yerde aranıyor.

20 yaşındaki Kırgız öğrenci Jazgül Shamuratova, İstanbul'da kayıplara karıştı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 22 Haziran'da uçakla kente geldiği belirlenen 20 yaşındaki Kırgız öğrenci Jazgül Shamuratova'dan 25 Haziran'dan beri haber alınamadığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Yapılan incelemede, ülkesinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Shamuratova'nın, son olarak 25 Haziran gece saatlerinde Kadıköy'deki bir esnaftan yardım istediği belirlendi.

Üniversite öğrencisi Shamuratova'nın, hem dil öğrenip hem de çalışabileceği bir programa katılmak üzere 3 aylığına Türkiye'ye geldiği, yardım istediği esnafa da Bulgaristan'a gitmek istediğini anlattığı öğrenildi.

Türkçe ya da İngilizce konuşamadığı kaydedilen genç kadının, Rusça bilen başka bir esnaf tarafından polis merkezine yönlendirildiği, emniyete herhangi bir başvuruda bulunmayan Shamuratova'dan o günden bu yana haber alınamadığı anlaşıldı.

Shamuratova'nın annesinin Kırgızistan'dan İstanbul'a gelerek konsolosluğa kayıp başvurusunda bulunduğu, bunun üzerine genç kadının bulunması için çalışma başlatıldığı kaydedildi.

 

Kaynak: AA

İstanbul kayıp kadın Jazgül Shamuratova