Diogo Costa'nın devleştiği maçta Portekiz, tur biletini penaltılarda kaptı

HABER MERKEZİ
EURO 2024 Portekiz Slovenya
Diogo Costa'nın devleştiği maçta Portekiz, tur biletini penaltılarda kaptı
FOTOĞRAF: Reuters

EURO 2024 son 16 turunda Portekiz, normal süresi ve uzatmaları 0-0 sona eren maçta Slovenya'yı penaltılarda 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Portekiz kalecisi Diogo Costa 3 penaltı kurtararak çeyrek final biletinin alınmasında büyük rol oynadı.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Portekiz ile Slovenya karşı karşıya geldi.

Frankfurt Arena’da oynanan maçın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmanın 2. yarısında her iki ekip de pozisyon üretmekte zorlandı.

Portekiz 89. dakikada Cristiano Ronaldo ile net bir fırsat yakaladı. Diogo Jota'nın pasında savunmanın arkasına hareketlenen Ronaldo yaptığı vuruşta Slovenya kalecisi Jan Oblak'ı aşamadı.

Karşılaşmanın normal süresinde gol sesi çıkmadı ve maç uzatmalara gitti.

Uzatmaların 103. dakikasında Portekizli Diogo Jota rakibinin müdahalesiyle ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını işaret etti.

Kazanılan penaltıda topun başına geçen Cristiano Ronaldo'nun vuruşunda Slovenya kalecisi Jan Oblak gole geçit vermedi.

Penaltı atışından yararlanamayan Cristiano Ronaldo adeta gözyaşlarına boğuldu. Mücadelenin ilk uzatma devresi 0-0 tamamlandı.

Slovenya'da Benjamin Sesko maçın 115. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Diogo Costa'yı aşamadı ve çok net bir fırsattan yararlanamadı.

Mücadelenin uzatmalarında da gol sesi çıkmayınca maç penaltılara gitti.

Portekiz'de Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Bernardo Silva penaltı atışlarını gole çevirdi.

Slovenya'da ise Ilicic, Balkovec, Verbic'in penaltı atışlarında Portekiz kalecisi Diogo Costa geçit vermedi ve takımının çeyrek finale kalmasında büyük rol oynadı.

Penaltı atışlarında rakibine 3-0 üstünlük kuran Portekiz çeyrek finalde Fransa ile karşı karşıya gelecek.