Son şampiyon İtalya, EURO 2024'e galibiyetle başladı

HABER MERKEZİ
EURO 2024 İtalya Arnavutluk
Son şampiyon İtalya, EURO 2024'e galibiyetle başladı
FOTOĞRAF: Reuters

EURO 2024 B Grubu'nda son şampiyon İtalya geriye düştüğü maçta Arnavutluk'u 2-1'lik skorla mağlup etti ve organizasyona galibiyetle başladı.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024 B Grubu'nda oynanan maçta İtalya ile Arnavutluk kozlarını paylaştı.

Dortmund BVB Stadyumu'nda oynanan karşılaşma şok bir golle başladı.

Arnavutluk, İtalya'nın kullandığı taç atışında ortaya çıkan anlaşmazlıktan faydalanarak golü buldu. Nedim Bajrami maçın henüz 23. saniyesinde dar açıdan yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı.

Bajrami'nin attığı bu gol Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en hızlı golü olarak kayıtlara geçti.

Erken gelen golün şokunu atlatan İtalya 11. dakikada maça dengeyi getirdi. 'Gök Maviler', Alessandro Bastoni'nin golüyle durumu 1-1 yaptı.

İtalyanlar 5 dakika sonra bir gol daha buldu. Nicolo Barella ceza sahası dışından yaptığı klas vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti. Ve ilk yarı bu skorla sona erdi: 2-1.

Mücadelenin ikinci yarısında İtalya yakaladığı skor avantajını korumayı başararak sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Son şampiyon İtalya turnuvaya 3 puanla başladı ve grupta averajla İspanya'nın ardından 2. sırada yer aldı. EURO 2024'e istediği gibi bir başlangıç yapamayan Arnavutluk ise 3. sırada bulunuyor.

İtalya gruptaki 2. maçında 20 Haziran Perşembe günü İspanya ile mücadele edecek, Arnavutluk ise 19 Haziran Çarşamba günü Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak.