Serhan BAŞBAHÇIVAN

Serhan BAŞBAHÇIVAN

1974 yılında, İstanbul’da doğdu. Ortaokulu Özel Eyüboğlu Lisesi, liseyi Özel Evrim Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Mesleğe 1996’da, üniversite yıllarında HBB televizyonunda spor muhabiri ve spikeri olarak başladı. Daha sonra sırasıyla TGRT, Kanal 6, ATV ve Kanal D’de spor spikerliği yaptı. 2000 yılında Kanal D Haber merkezine geçerek, haberciliğe adım attı ve burada gün içi ara haberleri sundu. Vatani görevini tamamladıktan sonra, 2002 yılında SKY Türk kurucu kadrosunda haber spikeri olarak kariyerine devam etti.

2003 - 2008 yılları arasında 5 yıl boyunca Show TV’de ‘Güne Merhaba’ isimli sabah haber kuşağını ve ‘Hafta Sonu Ana haber’ bültenlerini sundu. Daha sonra Kanaltürk’e geçerek 3 yıl boyunca ‘Neşter’ isimli haber araştırma ve tartışma programının moderatörlüğünü üstlendi.

2011 yılında A Haber kadrosuna dahil olup çeşitli haber kuşaklarında haber spikerliği yaptı. 2016 yılında TGRT Haber kanalına geçerek burada önce sabah, daha sonra öğle kuşağı haberlerini sundu.

2017 yılında ise NTV’ye transfer olarak yaklaşık 5,5 yıl boyunca, haber bültenleri ve Hafta Sonu Ana Haber bültenlerini sundu.

Dialog Anlatım İletişim Akademisi’nde “Haber spikerliği ve sunuculuk teknikleri” eğitimi verdi.

2023 Nisan ayında Haber Global'e katılan Başbahçıvan, Cumartesi 20.00'de, Pazar 20.30'da Müzakere programını sundu. Şimdi ise, hafta sonu haber bülteni ile izleyici karşısına çıkıyor.