TikTok satıştan vazgeçti

TikTok satıştan vazgeçti

Çinli teknoloji firması Bytedance'in TikTok uygulamasını Microsoft ya da Oracle'a satmayı planlamadığı duyuruldu.

Çin'in devlet destekli televizyon kanalı CGTN'nin haberinde, Çinli teknoloji firması Bytedance'in TikTok uygulamasını Microsoft ya da Oracle'a satmaktan vazgeçtiği ve yazılımın kaynak kodunu ABDli alıcılarla paylaşmayacağı belirtildi.

Bytedance'in TikTok'un kaynak kodunu ABDli firmalara satmama kararı almasında, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin'in, Çin'in, Çinli firmaların yasal hak ve menfaatlerini korumalarını desteklediğini açıklaması etkili oldu.

Tiktok'un ilk olarak Microsoft'a satılması planlanırken, Microsoft'tan konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Tiktok'u satın almak için yaptığımız teklifin hem kullanıcılar hem de ulusal güvenlik açısından iyi sonuçlanacağından eminiz. Bunu yapmak için yazılım üzerinde, güvenlik, gizlilik, çevrimiçi güvenlik ve dezenformasyonla mücadele adına ciddi değişimler planlamıştık. Tiktok'tan yapılan açıklamada, firmanın Microsoft'a satılmayacağı duyuruldu. Firmanın bahsedilen konularda nasıl değişiklikler yapacağını görmeyi bekliyoruz." denildi.

Tiktok'tan günün erken saatlerinde yapılan açıklamada firmanın ABD haklarını "eski ve güvenilir" bir teknoloji partneri olan Oracle'a satmayı planladığı belirtilmiş ancak Wenbin'in açıklamaları sonrasında firmanın satıştan tamamen vazgeçerek, yazılımın kaynak kodu hiçbir ABDli alıcı ile paylaşmayacağı ancak bir teknoloji ekibinin yeni bir algoritma geliştirebileceği ifade edildi.

Bytedance ayrıca, ABD'nin bu öneriye sıcak bakmaması durumunda Tiktok'un ABD operasyonlarının tamamen durdurulabileceğini açıkladı.

 

ABD HAZİNE BAKANI STEVEN MNUCHİN: NİHAİ TARİH 20 EYLÜL

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin yaptığı açıklamada TikTok'un satılması için nihai tarihin 20 eylül olduğunu belirtti. TikTok için Oracle tarafından yapılan teklifin haftasonu geldiğini belirten Mnuchin, Başkan Trump'ın teklifi bu hafta gözden geçireceğini belirtti. 

TikTok bytedance