Hakan Aran: Kredi büyümesi bu yıl tarihi düşük seviyede çıkabilir

Haber Merkezi
Ekonomi haberleri
Hakan Aran: Kredi büyümesi bu yıl tarihi düşük seviyede çıkabilir

Yıl sonunda yüzde 42 enflasyon hedefinin tutturulabilir olduğunu söyleyen İş Bankası Genel Müdürü Aran, "Kredi büyümesi bu yıl tarihi düşük seviyede çıkabilir" dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, 81 İlde 81 Orman Projesi hakkında düzenlenen basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ekonomiye yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Aran, enflasyon ile ilgili yaptığı değerlendirmede, bankacılığın tarihsel olarak kâr anlamında en sıkıntılı dönemini yaşadığını söyledi.

"Enflasyonla mücadelede başarılı olmak önemli, yıl sonunda yüzde 42 hedefi tutturulabilir" diyen Aran, kredi büyümesinin bu yıl tarihi düşük seviyede çıkabileceğini dile getirdi.

Hakan Aran konuşmasının devamında, "TL'deki sıkışıklığı yabancı para kredi ile aşabiliyoruz. Kurda risk görmediğimiz için, yabancı para kredi verebiliyoruz" dedi.
Turizm ve ihracatta daha az kârlı dönem yaşanacağını dile getiren Aran, Bankacılıkta tarihsel olarak kâr anlamında en sıkıntılı dönemin yaşandığına dikkat çeken Aran, "Bankalar sermaye yönetiminde zorluk çekmeyecektir" şeklinde kaydetti.