İngiltere'nin Essex kentinde 39 ceset bulundu, polis soruşturma başlattı!

İngiltere'nin Essex kentinde 39 ceset bulundu, polis soruşturma başlattı!

İngiltere polisi ülkenin Essex bölgesindeki Grays kentinde, park halindeki bir TIR'ın içinde 39 cesedin bulunmasının ardından geniş çaplı cinayet soruşturması başlattı. Gelen son dakika bilgisine göre hayatını kaybedenlerin Çin uyruklu olduğu belirlendi

İngiltere'nin Essex bölgesinde bir kamyonun taşıdığı konteynerde 39 ceset bulundu. Essex polisince yapılan açıklamada, ihbar üzerine Waterglade Sanayi Sitesi'ndeki bir kamyonun taşıdığı konteynerde yapılan incelemede dün 39 ceset bulunduğu bildirilmiş, kurbanların kaçak göçmen olduğunun tahmin edildiği vurgulanmıştı. 

Gelen son dakika bilgisine göre, hayatını kaybedenlerin Çin uyruklu olduğu belirlendi.

Essex polisi, 38'i yetişkin biri de çocuğa ait olduğu belirlenen cesetlerin kimliklerinin de tespit edilmesi için çalışmalara başladığını açıklamıştı. Adli inceleme için polis tarafından taşınan TIR'ın konteynerinin soğutmalı olduğu da bildirildi. Olayla ilgili olarak, TIR'ın sürücüsü 25 yaşındaki Kuzey İrlandalı Mo Robinson cinayet suçlaması ile gözaltına alınmıştı.

2000 yılında İngiltere'nin Dover kentinde 58 Çinli göçmenin cesedi bir kamyonda bulunmuş, kamyonun Hollandalı sürücüsü cinayetten hüküm giyerek hapis cezasına çarptırılmıştı.

İngiltere'nin Essex kentinde 39 ceset bulundu, polis soruşturma başlattı! - Resim : 1

İngiliz basını ise sürücünün, TIR'ın sahibi olmadığını, TIR'ın 2017 yılında bir İrlanda şirketi tarafından Bulgaristan'da kayıt ettirildiğini aktardı. Diğer yandan polis, TIR'ın Grays kentindeki Waterglade sanayi sitesine girişini gösteren güvenlik kameralarını yayınladı. Essex polisi, TIR'ın Belçika'nın Zeebrugge limanından kalkan ve Purfleet limanına demirleyen bir gemiyle İngiltere'ye giriş yaptığının tespit edildiğini açıkladı. TIR'ın sıcaklığının -25 dereceyi bulabildiği, göçmenlerin içeride 15 saat kalmış olabilecekleri tahmin ediliyor. 

Essex milletvekili Jackie Doyle-Price, bu trajediden insan kaçakçılarının sorumlu olabileceğini söylerken, polis konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

KUZEY İRLANDA'DA İKİ ADRESE BASKIN 

İngiliz polisi olayla ilgili Kuzey İrlanda'da iki adrese baskın düzenlendiğini belirterek daha fazla ayrıntı vermedi. 

Polis, dün tırın Kuzey İrlandalı sürücüsü Mo Robinson'ı (25) gözaltına almıştı. 

Robinson'ın tırıyla, Kuzey İrlanda'dan İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'e gittiği ve oradan da feribotla Galler'in Holyhead limanına geçtiği tahmin ediliyor. 

İngiliz polisi dün sabahın erken saatlerinde aldığı ihbar üzerine gittiği Waterglade sanayi sitesinde tır ile 39 cesedin yer aldığı konteyneri bulmuştu. 

Konteyner dün akşam saatlerinde detaylı inceleme ve kurbanların kimlik tespit çalışmaları için farklı bir yere taşınmıştı.

İngiltere Essex tırda ceset