Ünlü ABD'li isim konuştu, Demokrat Parti'den Biden'a darbe

Kasım ayında gerçekleşecek olan ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin yeni adayı Kamala Harris tartışılmaya devam ediyor. Harris'in adaylığını Haber Global'e değerlendiren Cumhuriyetçi gazeteci Curt R. Mills'e göre Demokratlar, Biden'a darbe yaptı. Cumhuriyetçi aday Trump'ın da eli güçlendi.

Son Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden'ın Kasım ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçiminden adaylığını çekti ve yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i destekleme kararı aldı. Ülkede Cumhuriyetçilerin medyadaki kalelerinden sayılan yayın organları arasında bulunan The American Conservative'in Şef Editörü Curt R. Mills bu gelişmeyi Haber Global Web Özel için değerlendirdi. Mills'e göre “Demokrat Parti seçim sürecinde kendi başkan adaylarına darbe yaptı.” Trump'ın psikolojik üstünlük eline geçirdiğini ifade eden Mills, Harris seçiminin “panik kararı” olduğunu iddia etmekte. İşte Cumhuriyetçi Parti kulislerine hakim Mills'in gözünden Harris'in başkanlık şansı:

Cumhuriyetçi gazeteci Curt R. Mills'e göre Joe Biden'ın yerine Kamala Harris'in (fotoğrafta arkada) aday gösterilmesi Demokrat Parti'nin aldığı "panik kararı" ortaya koymakta.

DARBE YAPTILAR

“Küresel çatışmaların ve finansal krizlerin şiddetlendiği, Pasifik'te Çin'in, Avrupa'da ise Rusya'nın durdurulamadığı bir dönemin Başkanı olan Joe Biden bir yandan da sağlık durumu ile gündemden hiç düşmedi. Demokratların Biden'ı kampanya başlamadan önce ikna etmeleri gerekirdi. Henüz kampanya başlamadan 30 yaş altı Demokratların Biden'ın aday gösterilmesini istemediklerini ortaya koyan raporlar Beyaz Saray'a kadar ulaştı. Demokratlar başkanlık yarışı devam ederken kendi adaylarına deyim yerindeyse darbe yaptılar. ABD tarihinde yalnızca bir kez, 1892 yılında Grover Cleveland eski başkan olarak seçim sürecine girerek yeniden kazanmıştı. Şimdi sıra Trump'da. Trump'ın karşısına kim çıkarsa çıksın münazarada artık güçsüz görünecektir ve bu hata Demokratların.”

'HARRIS' PANİK KARARIDIR

Kamala Harris'in bir Başkan Yardımcısı olarak kendisini gösterebileceği dört yılı vardı ve neredeyse hiçbir etkin atılım, öncü plan ya da etki ortaya koyamadı. Önünde dört ayı kalmışken bir şeyler ortaya koyabilmesi bu durumda mümkün değil. Yakın döneme baktığımızda Irak Savaşı'na sebebiyet verdiği için en sevilmeyen Başkan Yardımcısı olarak Dick Cheney görülür. Kamuoyu anketlerine göre Cheney'nin ardından ise Harris gelmekte. Buna karşın aday gösterilmesi Demokratların panik kararı aldığını gösterir.”

TRUMP'IN ELİ GÜÇLENDİ

“Harris'in adaylığına Cumhuriyetçiler de bir yönüyle tepkili. Teksas Valisi Gref Abbott 'Sınır Çarı' olarak adlandırdığı Harris'in adaylığının ardından Meksika sınırında çok daha sert önlemler alacağını ve sınır genişliğini üç katına çıkaracağını açıkladı. Buna karşın Cumhuriyetçiler yarışı şimdiden kazandıklarını da düşünüyorlar. Biden'ın yarıştan çekilmesi bile tek başına büyük bir başarı. İkinci münazarada Trump'ın elinde güçlü bir psikolojik üstünlük olacak. Trump'ın münazarada Harris'in 2020 yılında başarısız başkan adaylığı girişimini de hatırlatacağını düşünüyorum.

Cumhuriyetçiler Donald Trump'ın ortaya koyduğu detaylı ekonomi planının seçimin kaderini belirleyeceğini düşünüyorlar.

TRUMP'IN EKONOMİ PLANI HAZIR

Harris'in ulus çapında savunduğu serbest sınırlar, borçlanma ekonomisi, silahlanma hakkına karşı duruş ya da vergi politikaları hakkındaki görüşleri Amerikan orta sınıfının bütünüyle karşı çıktığı politikalar niteliğinde. Harris'in kendi eyaletindeki milyonlarca Demokrat bile bu politikalar dolayısıyla yıllar içerisinde eyaleti terk etti. Demokrat Parti şu anda Amerikan orta sınıfının gözünde tam bir kaos halinde bu yüzden Harris şimdiden orta sınıfa yönelik seçim vaatleri vermeye başladı. Harris ile Trump arasında seçimin kaderini belirleyecek bir büyük fark daha var. Trump ekonomiye ilişkin neler yapılacağını ve nasıl yapılacağını madde madde anlatıyor ve başkanlık döneminde gösterdiği üzere vaatlerini gerçekleştiriyor. Harris'in ilk söylemlerinde ekonomiye ilişkin neleri nasıl düzelteceğine ilişkin bir ifade yok. Diğer yandan ABD'nin içinde bulunduğu enflasyon Biden döneminde oluştu. Bu nokta seçimin anahtarı olacaktır.”

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber