Türkiye'ye ihanetin öyküsü, İsrail görüntüleri sakladı mı?

Türkiye-İsrail ilişkileri; Gazze soykırımı nedeniyle her geçen gün gerginleşirken, bu ülkenin yakın geçmişte Türkiye'ye yönelik örtülü operasyonları yeniden gündeme geldi. Mehmetçiklerin şehit düştüğü Dağlıca ve Aktütün saldırılarında PKK'ya İsrail'den teknik destek verildiği iddialar arasında.

Son Güncelleme:

Gazze soykırımı devam ederken, İsrail ve ABD'nin, Türkiye'ye yönelik örtülü operasyonları da bir kez daha gündemde. Bölücü örgüt PKK'nın gerçekleştirdiği 2007 Dağlıca,  2008 Aktütün ile 2010 yılındaki Hantepe ve İskenderun baskınlarında perde gerisindeki aktörün İsrail olduğuna ilişkin şüpheler halen devam ediyor. Mehmetçiklerin şehit düştüğü hain saldırılarda, İsrail heronlarının doğru bilgi akışı sağlamadığı iddialar arasında. 

İsrail'den alınan Heronlar, PKK'ya yönelik operasyonlarda sürekli arızalanıyor veya düşüyordu. 

OPERASYONDA DÜŞTÜLER

Türkiye, 2007-2008`de İsrail'den 3 insansız hava aracı aldı. Bu araçlar, 5 bin 400 metre irtifada görev yapıyor, saatte 100 kilometre hıza ulaşıyor ve 200 kilometre uzaklıktaki komuta kontrol merkezine anında görüntü aktarıyordu. İsrail'den alınan İHA'ların 3`ü de operasyonlar sırasında düştü. Hemen akabinde yine İsrail`den 183 milyon dolar bedelle 10 adet Heron alınması kararlaştırıldı. Heronlara o dönem Türk yapımı ASELFLIR-300 adı verilen kamera ve hedefleme sistemi entegre edilmek istense de  İsrailli firma, bahaneler sürerek bu isteğe karşı çıktı. 

MÜDAHALE EDİYORLARDI

10 adet heron tipi İHA'nın test uçuşları Batman'daki yer istasyonunda gerçekleştirilmiş ancak  test uçuşları sırasında yaşanan bir olay, kuşkulara yol açtı. Batman'daki üste deneme uçuşunu tamamlayan bir heron yere indirilmesi sırasında 5, 6 dakika boyunca havada kaybolmuştu. Bu sırada yer istasyonundaki görevlilerin İsrail'le temas kurduktan sonra ikinci sistemlerin devreye girmesi sonucunda heronun yerinin tespit edilip, indirildiği belirlendi. Bu durum Türk subaylarında; İsrail'in Heronlara yüklediği yazılımda kendisine bir “Arka kapı” bıraktığı ve  dilediği zaman uçağa müdahale ettiği kaygısına neden oldu.

İKİNCİ İSRAİL PROJESİ 

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ise, 2007 ve 2010'da yaşanan hain saldırılara ilişkin tanık olduğu hadiseleri şöyle anlattı:  "21 Ekim 2007 Dağlıca saldırısı ile 3 Ekim 2008'de gerçekleştirilen Aktütün saldırılarının da arkasında MOSSAD ve CIA olasılığı hiçbir zaman göz ardı edilmemeli. Her iki saldırıda da çok şehit verdik. 2007'den sonra PKK terörü devreye sokulmuştu. İsrail, ABD, İngiltere ittifakı, Türkiye'yi sözde barış sürecine doğru yönlendirme peşindeydi. PKK'nın MOSSAD ile iş birliği yaptığına dair ciddi şüphe ve bulgularımız vardı. İsrail'e can simidi olacak Kürt koridorunu oluşturmak istiyorlardı." 

GÖRÜNTÜLERİ İLETMEDİLER!

"O dönem İsrail'den kiralanan Heronlar, havada keşif yapıyordu. Ancak bu hava araçları; Dağlıca ve Aktütün saldırılarında ne gördü, ne kadarı bize aktarıldı, aktarılmayan görüntüler var mıydı?  Bunlar hep soru işareti. Heronlar'ın görüntüleri yazılım nedeniyle İsrail'e gidiyordu. İsrail isterse görüntüyü durdurabiliyordu. 31 Mayıs 2010 gecesi PKK'nın İskenderun'daki deniz üssüne yönelik saldırısı için de benzer iddialar vardı." 

PKK'lı teröristler 3 Ekim 2008'de Aktütün karakoluna saldırmıştı. 

SAYGUN'UN ANILARI 

Öte yandan Eski 1.Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un "Türk Ordusu'na Balyoz" isimli kitabında ise İsrail'in Türkiye'ye yönelik sinsi planlarını çok çarpıcı bilgiler ışığında anlatıyor. Kandil'deki teröristlerin, İsrailli hahamlarla görüşüp, İsrail makamlarına Türkiye'ye insansız hava araçlarını vermeme konusunda baskı yaptıklarını anlatan Saygun, anılarında şunları aktarıyor: "Güneydoğu'daki birçok birliğimizin üzerinde, ne olduğu tespit edilemeyen birtakım hava vasıtaları görüldü. bir İsrailli ile konuştuğumda, 'Biz Türkiye'nin PKK ile mücadelesine hiçbir şekilde karışmayacağız, ama emekli subaylara yapabileceğimiz bir şey yoktur' dedi."

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber