Teröristin mesajındaki şifre, ABD'den Türkiye'ye yeni tehdit mi?

Soykırım devleti İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sürerken, Orta Doğu'dan sonra Doğu Akdeniz’de de sular ısınıyor. Türkiye ve KKTC'ye yönelik tehdit ise terör örgütü PKK elebaşlarından Duran Kalkan'dan geldi. "Dananın kuyruğu Kıbrıs'ta kopacak. Bu savaşın merkezi Türkiye'dir" açıklamasında bulunan Kalkan'ın mesajını değerlendiren uzmanlar ise ABD'nin Rum kesimindeki askeri yığınağına dikkat çektiler.

Son Güncelleme:

İsrail'in Gazze soykırımı ve Lübnan'a yönelik saldırıları Orta Doğu merkezli Büyük Savaş endişesini artırırken, Türkiye'ye yönelik tehdit mesajları ise terör örgütü PKK üzerinden veriliyor. Son olarak, terör örgütü PKK elebaşlarından Duran Kalkan'ın, "Dananın kuyruğu Kıbrıs'ta kopacak. Bu savaşın merkezi Türkiye'dir" sözleri kafalarda soru işaretleri yaratırken, Kalkan'ın mesajı merak konusu  oldu. Terörist Kalkan, açıklamalarının devamında ise "İsrail saldırıları temelde enerji yolunun temizleme saldırısı. Lübnan'daki engel ortadan kalkmış durumda. Herhalde daha fazla uzatılamaz. Nasıl sonuçlanır bilemiyoruz. Suriye engel oluşturacak mı? Bunlardan ders çıkartırsa Suriye çok engel olmayabilir” dedi.

KKTC EN STRATEJİK ÜLKE

Diplomasi koridorlarında, İsrail'in kuzeye doğru topraklarını genişletme projesi ile terör örgütü PKK/YPG ile sınır olma stratejisi yüksek sesle dillendirilirken, son gelişme ve terörist Kalkan'ın açıklamaları gözleri bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) stratejik önemine çevirdi. Lübnan sahillerine 150 km mesafedeki Karpaz Burnu ile güney kıyılarının, Ortadoğu ve Akdeniz'deki en önemli stratejik alan haline geldiğini belirten uzmanlar ise; KKTC, Türkiye’nin ileri hattını koruyan sabit uçak gemisi olduğunu belirtirken, Kalkan'ın açıklamalarını ABD'nin mesajı olarak okumak gerektiğini söylediler.

Soykırım devleti İsrail, Gazze'den sonra Lübnan'ı da aralıksız bombalarken, insanlık dramına neden oluyor. 

İNGİLİZLER'İN DİNLEME MERKEZİ 

Coşkun Başbuğ (Güvenlik ve Terör Uzmanı-Emekli İstihbarat Albay)

"ABD, Kıbrıs Rum kesiminde yeni üs kurdu. Bir anlamda hem İsrail'in hem PKK'nin lojistik üssü de Rum kesimine kaymış oldu. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'ın da İsrail'in hedeflerinden biri haline geldiğini söyledi. ABD, İngiltere, İsrail bloğu; Doğu Akdeniz'de yeni yapılanma içindeler. Askeri lojistik ve stratejik yığınak anlamında Kıbrıs en özel bölge konumunda. İngiliz istihbaratı tüm Orta Doğu'yu Kıbrıs üzerinden dinliyor. Terörist Kalkan, Anglo-Amerikan stratejilerinin maşası olarak göz dağı vermeye çalışıyor. Kalkan'ın mesajını ABD'nin Türkiye'ye yönelik tehdidi olarak okumamız gerekir. Türkiye ise son dönemde KKTC'de SİHA ve İHA'larımız için bazı altyapı çalışmalarına yönelmiş durumda. Bir kolordumuz da KKTC'de görevi başında."

ABD'DEN ÖRTÜLÜ TEHDİT 

Ünal Atabey (Emekli Kurmay Albay)

"Terörist Duran Kalkan ve terör örgütü küresel aktörlerin piyonu. Kıbrıs Rum kesiminde İngilizlere ait askeri üsler var ve ABD askerleri de bu üsleri kullanıyor. Kıbrıs'ın coğrafi konumu Orta Doğu'ya operasyon kabiliyeti açısından eşsiz. Kıbrıs'ın tamamını kontrol etmek isteyen küresel güç odakları, Türkiye'nin adadaki varlığını istemiyor. ABD, İsrail, İngiltere bloğu terörist başı üzerinden Türkiye'yi tehdit ediyor. KKTC'nin varlığı Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir. Türkiye, adada iki ayrı devletli çözümü stratejik vizyon olarak ortaya koymuş durumda. Buradan geri adım atılması söz konusu değil. Küresel aktörler Kıbrıs'ı ele geçirmek için PKK'yı maşa olarak öne sürüyor."

ABD, Suriye'nin kuzeyindeki teröristlere lojistik destek vermekten geri durmuyor. 

HİZBULLAH'IN HEDEFİNDE 

Prof. Dr. Hasan Köni (Uluslararası İlişkiler Uzmanı)

"Rum kesiminde İngiliz ve ABD askeri varlığı Hizbullah'ın hedeflerinden biri. Terörist Kalkan, 'Hizbullah Rum kesimindeki üsleri bombalarsa, ortalık karışır, çatışmalar adaya sıçrar' mesajı veriyor. Terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'de 75 bin kişilik mevcudu söz konusu. İsrail'in saldırıları bağlamında, Suriye ve Kıbrıs'ta eş zamanlı kaos ve çatışmalar olursa PKK'lı hainler Türkiye'ye yönelik saldırılarda bulunabilir. Tamamen ABD ağzı ile Türkiye'ye mesaj veriliyor. Amerika, Ortadoğu'dan sonra Doğu Akdeniz'e de hakim olmak istiyor. KKTC'nin bağımsız bir ülke olarak yoluna devam etmesi hem Türk varlığı hem de Türkiye'nin varlığı açısından çok önemli."

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber