Komşuda sır cinayet! Sosyetik adada arazi kavgası mı?

Komşu Yunanistan, başkent Atina'da sır bir cinayete kurban giden inşaat mühendisi Panagiotis Stathis'in gizemli hikayesiyle çalkalanıyor. Ege'deki sosyetik adalarda yatırımları olan Stathis'in, Mikonos'ta bazı kişilerle arazi anlaşmazlığı yaşadığı ortaya çıktı.

Son Güncelleme:

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın seçkin semti Psychiko'da işlenen gizemli cinayet, bir süredir komşuda gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Ofisinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen inşaat mühendisi Panagiotis Stathis'in bağlantılarıyla ilgili gelişmeler Yunan medyasında paylaşılıyor. 54 yaşındaki iş insanı, geçen salı günü motosikletli bir silahlı saldırganın kurşunlarına hedef oldu. İş insanı, sabah 08.30 sıralarında iş ortağının arabasını şirket binasının dışına park ederken 20'den fazla kurşunla vuruldu. Cinayet anını gösteren güvenlik kameraları motosikletli kimliği belirsiz bir kişinin, kurbanın arabasına ateş açtıktan sonra hızla olay yerinden kaçtığını kaydetti. Devlet yayın kuruluşu ERT'ye göre, polis olay yerinde 20 boş kovan buldu. Görüntülerde silahlı saldırganın önce ateş açtığı, birkaç saniye duraksadığı ve ardından kontrol atışı yaptığı görülüyor.

Atina polisi, Panagiotis Stathis'in cinayete kurban gittiği caddede 20 boş kovan bulunduğunu açıkladı. (Fotoğraf: Kathimerini)

ADALAR MERCEK ALTINDA

Polis soruşturmasına göre katilin saldırıda kullandığı scooter'ın plakası sahte çıktı. Kathimerini gazetesi, scooter'ın yasal sahibinin sorgulandığını ancak şüpheli olarak değerlendirilmediğini bildirdi. Atina polisinin soruşturması Ege'nin sosyetik adalarındaki arazi anlaşmazlıkları üzerinde yoğunlaşıyor. Stathis'in, Mikonos'ta ve ülkenin diğer bölgelerinde 'kadastrocu' olarak çalıştığı belirlenirken, 2021 yılında Mikonos'ta yatırım ve inşaat için incelemeler yaptığı sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından ağır şekilde dövüldüğü ortaya çıktı.

GİZLİCE ARSA ALDI

Yunan basınına konuşan yerel yetkililer, iki çocuk babası olan Stathis'in uzun zamandır adada topografik çalışmalar yürüttüğünü ve popüler plaj barları da dahil olmak üzere büyük yatırımlar için planlar çizdiğini söyledi. Kathimerini gazetesi bu planların ihlaller içermesi nedeniyle şehir planlama yetkililerinin dikkatini çektiği bilgisini veriyor. Stathis'in yakın zamanda adanın Agios Stefanos bölgesinde bir arsa satın aldığı iddia ediliyor. Resmi olarak doğrulanamayan bilgilere göre, satın alma işleminin adadan bir kişiyle sürtüşmeye neden olduğu belirtiliyor.

ATİNA'DA DA SALDIRI

Yunan polisi, Stathis'in görev yaptığı Paros ve Ios adalarının da mercek altına alındığını bildirdi. Stathis'in, Mikonos, Paros ve Ios'ta arazi ölçümü konusunda tanınan bir mühendis olduğu belirtiliyor. Yeni bilgilere göre Stathis, haftada en az bir kez Mikonos'u ziyaret ederek yerel yetkililerle görüşmeler yapıyordu. Stathis'in, 27 Eylül 2021'de, Atina'nın kuzeyindeki Halandri Polis Karakolu'na giderek Davaki Caddesi'nde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradığına dair şikayette bulunduğu da son gelen bilgiler arasında.

Ege'de dünya sosyetesinin tercih ettiği adalarda rant kavgaları yaşanıyor. Yerel halk turizm sektörünün baskısından şikayetçi. 

ADALARDA RANT SORUNU

Yunanistan'ın popüler turizm merkezlerine dünyadan gelen aşırı talep ülkede tartışma konusu oluyor. Her biri kendine özgü yerel özelliklere sahip olan Ege ve İyonya adalarının turizm odaklı olarak yatırıma açılması rant kavgalarını da beraberinde getiriyor. Yunanistan'da sivil toplum, adaların özgün tarzını tehdit eden yapılaşmanın önüne geçmeye çalışıyor. Mikonos gibi popüler olan Santorini için yapılan yorumlarda "Bir zamanlar canlı bir yerel kültüre sahip, güzel bir volkanik ada olan bu ada, artık Instagram takıntılıları için bir tema parkına dönüştü" ifadelerine yer veriliyor. 

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber