Kızını evinin bodrum katında kilitleyip yıllarca tecavüz etmiş ve ondan 7 çocuğu olmuştu! 'Asrın sapığı' Josef Fritzl serbest mi kalıyor?

Avusturya’da öz kızını evinin bodrum katına kilitleyip yıllarca tecavüz eden ve ondan 7 çocuğu olan 'Asrın sapığı' Josef Fritzl'in ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasının üzerinden 15 yıl geçmesinden sonra cezaevinden çıkma ihtimali dünya kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi.

Son Güncelleme:

Avusturya'da 2009 yılında Josef Fritzl’in evinin bodrum katında yıllarca tuttuğu kızı ve istismar sonucu kızının doğurduğu çocuklara yaptıkları dünya kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştı.

KIZINI BODRUM KATINA KİLİTLEYİP YILLARCA TECAVÜZ ETTİ

Fritzl, Avusturya'nın Amstetten kentinde kızını 24 yıl boyunca evindeki bodruma hapsetti. Yıllarca tecavüze maruz kalan genç kız, 7 çocuk doğurdu. Doğan 7 çocuktan 3’ü bodrumda anneleriyle tutsak yaşamlarına devam etti. Bu sırada çocuklardan birisi hayatını kaybetti. Fritzl’in hayatını kaybeden çocuğun cesedini de yaktığı belirtildi.

KIZINDAN 7 ÇOCUĞU OLDU

Evine polis baskını yapılan Fritzl; ensest, tecavüz, zorlama, haksız yere hapsetme, köleleştirme ve çocuklardan birini ihmal sonucu öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Ocak ayında bölge mahkemesi Fritzl'in normal bir hapishaneye nakledilme başvurusunu onayladı ancak bu karar Mart ayında bozuldu.

'ASRIN SAPIĞI' SERBEST KALABİLİR Mİ?

Josef Fritzl’in cezasının şartlarına göre, “asrın sapığı” olarak anılan suçlu bu yıl şartlı tahliye hakkına sahip olacak. Nihai karar henüz verilmemiş olsa da 88 yaşındaki Fritzl’in bu yıl tahliye edilmesi bekleniyor. Yargıyı da ikiye bölen bu gelişme dünyada kamuoyunda tepkilere yol açtı. Kimse bu sapığın içeriden çıkmasını desteklemiyor.

AVUKATINDAN TEPKİ ÇEKEN SAVUNMA

Fritzl'in avukatı Astrid Wagner, 25 Ocak'ta Avusturya adaletinin gözünde "artık tehlike teşkil etmediğini" açıkladı. Kendisi, ileri yaşı ve demans hastalığının başlangıcını gerekçe göstererek, yargıçların psikiyatrik uzman raporuna dayandığını açıkladı. "Bu önemli bir ilk adım. Artık geleneksel bir gözaltı rejimine tabi tutulmalı ve düzenli muayenelerden geçmelidir” diyen avukat, müvekkilinin “çok etkilendiğini” belirtti. Yargı ise Fritzl’in transfer talebini yeniden inceliyor.

İNGİLTERE'YE TAŞINMA TALEBİNE BAKAN'DAN RET

İçişleri Bakanı James Cleverly, Josef Fritzl'i bir "canavar" olarak tanımladı ve Avusturyalı seks suçlusunun İngiltere'ye taşınma hayalini gerçekleştirmesine asla izin verilmeyeceğini söyledi.

Sonraki Haber