CIA neden Kapadokya'yı paylaştı?

CIA neden Kapadokya’yı paylaştı? 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, CIA'nın sosyal medya hesabından yaptığı Kapadokya paylaşımı dikkat çekti.

Son Güncelleme:

Ameirkan gizli servisi CIA'in Kapadokya paylaşımı merak konusu. CIA'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Kapadokya'ya ait bir fotoğraf yer alırken fotoğrafa, "Türkiye'nin Kapadokya Bölgesi'ndeki bu Peri Bacaları 40 metreye kadar yüksekliğe ulaşabilir ve oluşturulması yüzyıllar sürebiliyor" notu düşüldü. Fotoğrafın üzerinde ayrıca CIA'i temsilen bir kartal figürü de konuldu.

Bu paylaşımda kullanılan kartal logosu da dikkat çekerken, terör örgütü FETÖ'nün kapatılan yayın organı Aksiyon Dergisi de 132. sayısında aynı kartal figürünü kapakta kullanmıştı. Kapadokya'nın FETÖ tarafından kullanılan bir şifre olduğu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, 2016 yılında darbe mesajı verdiği ve örgüt içinde Kapadokya jargonunun askerler için kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Yine Akıncı Üssü’nde yakalanan FETÖ'nün mahrem imamı Kemal Batmaz da CIA tarafından 'Kapadokya' ismiyle kodlanmıştı.

Öte yandan, FETÖ terminolojisinde Kapadokya 'kara kuvvetleri' anlamı taşırken Kapadokya Roma içinde 'gizlenmişliği' temsil ediyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminde CIA'in izleri bilinirken, FETÖ ile de CIA arasındaki derin ilişki hala takip ediliyor. CIA'in Kapadokya paylaşımı ile neyi amaçladığı, fotoğrafın hangi şifreleri barındırdığı kamuoyu tarafından tartışılırken kimi de bunun yalnızca Türkiye için bir jest olabileceği kanaatinde. 

CIA, gelen tepkilerin ardından 'Kapadokya' paylaşımını sayfasından kaldırdı.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber