Betül Mardin Seminerinde "Doğru Bilim" tartışıldı
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde her yıl iletişim sektörünün önemli isimlerinin ağırlandığı 'Betül Mardin Seminerleri'nde bu yıl ‘Bilim İletişimi’nin önemi ve ‘Doğru Bilim’ tartışıldı. Seminerde konşan Deprem Bilimci Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, "“Kendini uzman ilan edenler var" dedi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi her yıl iletişim sektörünün önemli isimlerini ağırladığı 'Betül Mardin Seminerleri' ile iletişim alanındaki gelişmeleri, trendleri ve değişimleri yakından takip etmeye devam ediyor. Bu yıl 15.si düzenlenen seminerde, sahte ve yalan haberler ile gerçeklik algısının dönüştüğü günümüzde farklı disiplinlerden bakış açıları ile ‘Bilim İletişimi’nin önemi ve ‘Doğru Bilim’ tartışıldı
15.BÜYÜK BULUŞMA
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Betül Mardin Seminerleri kapsamında önde gelen iletişimcileri ve profesyonelleri Santral İstanbul Kampüsü’nde ağırladı. Bu yıl 15.si düzenlenen seminerde, bilim insanları ile toplumun farklı kesimlerini buluşturan ve etkileşime sokan “Bilim İletişimi” konusu multidisipliner bakış açısıyla ele alındı. 'İyi, Kötü, Sözde İletişim' mottosuyla gerçekleşen 'Bilim İletişimi' semineri, 'Farklı Disiplinlerden Bilim İletişimi Sorunlarına Akademik Yaklaşımlar' ve 'Farklı Disiplinlerden Bilim Haberlerinin Medyada Ele Alınış Biçimleri' başlıklı iki oturumda gerçekleşti.
Seminerde sağlık alanında bilgi iletişimi sorununa değinen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Badur, “Sağlık iletişimi, sağlıklı davranışı geliştirmenin ve uyarmanın bir yoludur ve kanıt bazlı yaklaşımlara dayanmalıdır. Bilim iletişiminin düzgün olmadığı durumlarda sahte bilimciler halkın korku ve endişelerinden beslenerek insanları yanlış yönlendirebilir ve manipüle edebilirler" diye konuştu.
SİSMOLOJİYİ BİLMİYORLAR
“Deprem Biliminde Terimler, Kavramlar, İddialar ve Gerçekler” başlıklı konuşmasında Jeofizik ve Deprembilim Uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ise “Kendini uzman ilan eden, depremleri tahmin edebilecekleri konusunda sosyal medyada aktif olarak iletişim kuran kişiler var. İnsanlarımız sismolojinin neyi başarıp neyi başaramayacağını bilmiyor" bilgisini paylaştı
Kaynak: Web Özel