Astroloji neden popüler? Kendini tanıma yolu

İnsanların günlük hayatında giderek daha çok yer kaplayan astrolojinin popülerliği son dönemde artıyor. Astrolog Esra Algüllü'ye göre insanların kendini tanıma isteği astrolojiyi de ön plana çıkarmakta. Algüllü'ye göre tüm yorumlara karşın nihai kararları kişinin kendisinin vermesi gerekiyor.

Son Güncelleme:

Son zamanlarda birçok insan günlük hayatlarındaki soruların yanıtlarını astrolojide aramaya başladı. Artık birçoğumuz yeni bir döngüye başlarken kalbimizin sesi yerine yıldızların öngörüsünü dinlemeye başladık. Astrologlar hayatımızda giderek daha görünür olurken bilim dünyası ise astrolojiyi tartışmaların merkezine koymakta. Haber Global Web Özel hem astrolojinin hayatımızdaki yerini hem de hakkında merak edilenleri uzun süredir konu hakkında eğitim alan Astrolog Esra Algüllü'ye sordu. Astrolojiyi "olasılıklar öğretisi" olarak yorumlayan Algüllü tüm yorumlara karşın nihai kararları kişinin kendisinin vermesi gerektiğinin altını çizmekte.

Esra Algüllü astrolojinin bir inanç sistemi olarak değil "olasılıklar öğretisi" olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

İşte konunun uzmanı Algüllü'nün dikkat çeken açıklamaları:

Özellikle son dönemlerde astrolojiye olan ilgi sizce neden bu kadar arttı?

‌Kişisel harita yorumları üzerinden gidecek olursak, ülkemiz ve dünya genelinde toplumların sosyolojik - bireylerin psikolojik yapısını ele aldığımızda ‌bir kimlik karmaşası, kendini tanıma ve anlam arayışı söz konusu. Astroloji bu noktada “kişinin kendisine giden yol rehberi’’ tanımıyla devreye giriyor. Astroloji ile insanlar kendilerine “Ben kimim?’’ sorusunu sorabildikleri gibi doğum haritasının göstergelerini inceleyerek hangi konularda yetenekleri olduğunu, mesleki anlamda hangi alanda ilerleyebileceklerini, ikili ilişkilerde nasıl bir karakter yapısının kendisine ayna olabileceğini öğreniyor. Bir nevi potansiyel ve ihtiyaç farkındalığı göstergesi de diyebiliriz.

ÖNEMLİ KARARLARI SİZ VERİN

‌Hayatımızda önemli kararlar alırken neden astrolojiye bakıyoruz?

Öncelikle şunu iyi vurgulamak gerekiyor astroloji insanın özgür iradesine asla müdahale etmez, eğer kendi hayatınızla ilgili önemli bir konuda karar almak istiyorsanız bunun sorumluluğunu tamamen kendiniz üstlenmelisiniz çünkü yetişkin ve sağlıklı bir birey olmak bunu gerektirir. Bir konuda karar alırken astrolojinin de yardımıyla ve öngörü teknikleri eşliğinde kişinin haritasına bakılır. Buradan çıkan etkiler doğrultusunda konuya ilişkin bir yorum getirilebilir ancak nihai karar kişinin kendisine bırakılmalıdır.

‌Herkes astrolog olabilir mi?

Herkes Astroloji eğitimi alabilir, kendi haritasının ev dizilimini, burç ve gezegen açı derecelerini yorumlamayı öğrenebilir. Ancak Astrolog olabilmek için bence kişinin içinde bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel alt yapısını, geleneklerini iyi öğrenip bunu objektif bir bakış açısıyla değerlendirebiliyor olması gerekir. Diğer türlü de yorumlama yapılabilir ama karşımızda bir insan ve bir hayat söz konusu olduğu için ciddi, içten ve samimi olarak, bilimsel çalışmalardan da yararlanarak bilinçli şekilde ilerlemek bana daha doğru geliyor. Astrolog olmak isteyen insanın ayrıca empati duygusu yüksek, insan psikolojisinin derinliklerini, ihtiyaçlarını da bilen bir yatkınlıkta olması gerekir. 

Astroloji hayatımızda giderek daha görünür hale gelirken bilim dünyasında ise tartışmaların merkezinde.

GÜVEN VE SAMİMİYETE DAYALI

Bir astrolog ile danışan arasındaki bağ nedir? ‌

Bu bağ tamamen güven ve samimiyet esasına dayalı. Danışanlar aslında kendi doğum bilgilerini bizlerle paylaşarak bilinçli ya da bilinçsizce kendilerini bizim öngörü, yorum ve yönlendirmelerimize emanet ediyorlar. Haritaya ne kadar emek verdiğimiz yaptığımız incelemeler sonucu danışan ile ilgili öğrendiğimiz ince detayları paylaştığımızda ortaya çıkıyor. Bazen danışanın kendisiyle tanışmasına bazen de hayatıyla ilgili farkında olması gereken gerçeklerle yüzleşmesine yardımcı oluyoruz. Birbirimizin hayatlarına dokunuyoruz. Bunun da getirisi insan yapısının doğası gereği ‘’bağ kurmak’’ oluyor.

‌Astrolojiye inanmalı mıyız?

Astrolojiyi bir inanç sistemi olarak görmek bana son derece yanlış geliyor. Astroloji bir dini yapı değil sonuç olarak bir olasılıklar öğretisidir. Öğrenmeyi istemek, astrolojik göstergelerin öngörüsüne göre hareket etmek tamamen kişinin kendi özgür iradesine yönelik bir durum.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber