Adana'daki 2 depremin ardından ilk uzman uyarısı geldi

Adana'nın Kozan ilçesinde 1 dakika arayla 4.6 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Paniğe yol açan depremin ardından Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Saimbeyli fayına dikkat çekerek yakın zamanda bu tür depremlerin olabileceğini ve 6 Şubat sonrası sıkışmış enerji boşalması olduğunu söyledi.

Son Güncelleme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Kozan olan 4,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. 1 dakika sonra saat 05.33'de gerçekleşen 4.5 büyüklüğündeki deprem ise yerin 7 KM derinliğinde gerçekleşti. Deprem bölgede paniğe yol açarken vatandaşlar sokağa çıktı. Bölgede herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.

OKAN TÜYSÜZ'DEN UYARI: BU TÜR DEPREMLER BEKLENİYOR

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz,  Adana'da meydana gelen depremi haberglobal.com.tr'den Şifa Kaymak'a değerlendirdi.

6 Şubat 2023'te meydana gelen iki büyük depremi hatırlatan Tüysüz, "Burada biriken stresin bir şekilde boşalması gerekiyordu. Bu depremle birlikte boşaldı. Depremi 6 Şubat artçısı olarak değerlendirebiliriz" dedi.

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz

BÖLGEDE BÜYÜK DEPREM BEKLENİYOR MU?

Depremin şiddetinin orta büyüklükte olduğunu belirten Tüysüz, "Bölgede bu şiddetin üstünde bir deprem beklemiyorum. Ancak bölgedeki hareketlilik yaklaşık bir sene boyunca devam edebilir" dedi. 

Sonraki Haber