ABD enflasyonu beklentilerin altında!

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti

Son Güncelleme:

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Yüzde 3,1'lik beklentinin altına gerileyen enflasyon Fed'in faiz indirimlerine başlaması için iyi bir işaret. Nitekim faiz indirimi dolaşımdaki doları artırdığı için beklenti altında kalan enflasyon rakamlarının ardından doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi yüzde 0,55 geriledi. Dolar/TL kuru da 32,86 TL seviyesinden 32,82'ye kadar geriledi. Altın fiyatları yüzde 1 yükselişe geçti. 

Çekirdek tüketici fiyatları da Haziran ayında yüzde 0,2 olan beklentilerin altında yüzde 0,1 arttı ve yıllık artış yüzde 3,3 olarak gerçekleşti.

Fed'in nihai enflasyon hedefi yüzde 2 düzeyinde bulunuyor. Politika faizi ise yüzde 5,25 - yüzde 5,50 aralığında bulunuyor. 

Benzin fiyatları yüzde 3,8 düştü!

Fed Başkanı Powell, son 2 gündür ABD Meclisi'nde enflasyonun yüzde 2'ye doğru ilerlediğinden emin olmak için daha iyi veriler görmeyi beklediklerini söylemişti. 

Analistler, verinin ardından piyasalarda iyimserliğin hakim olmasını beklediğini söyledi. 

Sonraki Haber