Dolar 34 TL'nin üstünde! Veriler ve Powell açıklamaları bekleniyor

Dolar kuru 34 TL'nin üstündeki seyrini sürdürüyor. Kur bugüne 34,15 TL'den başladı. Euro ise 38,05 TL'den başladı. Bugün bankacılık verileri ile PPK özeti yayımlanacak.

Son Güncelleme:

Dolar kuru 34 TL'nin üstündeki seyrini sürdürüyor. Kur bugüne 34,15 TL'den başladı. Euro ise 38,05 TL'den başladı. 

Kur ağustos ayı başından beri 33,90 TL'den başladı yükselişini sürdürüyor. Kur 2 aydır sakin yükselişle 34,15 TL'ye kadar geldi.

Bugün Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu özetini yayımlayacak. Merkez Bankası, Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği PPK toplantısında politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmış ve şahin tonunu yumuşatmıştı. 

Bugün bankacılık verileri takip edilecek. 

Ekonomi yönetimi Birleşmiş Milletler Toplantısı için bulunduğu ABD'deki temaslarını sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst yönetimiyle bir araya geldi. Bakan Şimşek, burada ABD'li yatırımcılara "yeni vergi getirilmeyecek" açıklamasını yaptı. Şimşek, yatırımcılara harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadelenin sıkı maliye politikalarının odak noktası olacağını ve yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadığını söyledi.

Öte yandan ASKON'un New York'ta düzenlediği etkinlikte de konuşan Bakan Şimşek, burada da mesajlarına devam eti. Cari açığın kırılganlık, endişe kaynağı olmaktan çıktığını söyleyen Bakan Şimşek, enflasyonun 2025 yılında yüzde 20'nin altına ineceğini söyledi. 

Küresel piyasalar ise hafta başından bu yana elde ettiği kazanımları kaybediyor. ABD borsaları güç kaybederken risk iştahı azaldı. Bugün Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları takip edilecek. 

Doların ise küresel para birimleri karşısında yatay hareket ediyor. 

Sonraki Haber