Dolar yeni haftaya yükselişle başladı!

Dolar yeni haftaya TL karşısında yükselişle 34,27 TL'den başladı. Euro ise 37,26 TL'den başladı. Geçtiğimiz hafta TCMB politika faizini sabit bıraktı ve indirimlerin başlaması için enflasyonu işaret etti! Bu açıdan ekim ayı enflasyonu kritik oldu.

Son Güncelleme:

Dolar yeni haftaya TL karşısında yükselişle 34,27 TL'den başladı. Euro ise 37,26 TL'den başladı.

Geçtiğimiz hafta TCMB politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı ve indirimlerin başlaması için enflasyonu işaret etti! TCMB'nin PPK mentinde eylül ayında enflasyonun bir miktar yükseldiği ifade edildi. Enflasyondaki iyileşmenin hızına ilişkin belirsizliğin ise veri akışı ile arttığı ifade edildi. Hizmet enflasyonununda ise iyileşmenin yılın son çeyreğinde gerçekleşeceği vurgulandı. 

TCMB'nin kararı sonrasında Morgan Stanley ve Citibank, TCMB'nin enflasyondaki iyileşmenin hızına ilişkin belirsizliklere dikkat çektiğini vurgulayarak faiz indirimlerinin Ocak 2025'te gerçekleşeceğini raporladı. 

Yatırımcılar, enflasyondaki gerilemenin hızını görmek için Ekim ayı enflasyonunu bekleyecek. 8 Kasım'da da TCMB'nin yılın son enflasyon raporu açıklanacak. 

Küresel piyasalarda ise jeopolitik riskler izleniyor. Çin ekonomisini olası bir durgunluktan korumak için referans kredi oranının 3,35'ten 3,15'e indirdi. 

ABD'de ise seçimler takip ediliyor. Trump'ın kazanma ihtimalinin artması dolara değer kazandırıyor. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY Endeksi 103,3'e kadar yükseldi. 

Sonraki Haber