Doların 33 TL üstündeki yükselişi sürüyor!

Yoğun geçen haftanın son gününe dolar kuru yükselişine devam ederek 33,19 TL'den başlıyor, Euro/TL ise 35,83 TL'den başladı. Küresel piyasalarda satış dalgası yaşanıyor

Son Güncelleme:

Yoğun geçen haftanın son gününe dolar kuru yükselişine devam ederek 33,19 TL'den başlıyor, Euro/TL ise 35,83 TL'den başladı. Küresel piyasalarda satış dalgası yaşanıyor.

Dün teknoloji hisseleri öncülüğünde yaşanan satış dalgası asya kıtasına yayıldı. ABD'de Nasdaq endeksi yüzde 2,30 düşüş sergilerken, Dow Jones'da yüzde 1,20 düşüş yaşandı. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 5 geriledi. 

Fed politika faizini 23 yılın zirvesinde tutmaya devam etti ve eylül ayında faiz indirimi için umut ışığı verdi. Fed Başkanı Powell, kararın ardından yaptığı açıklamada enflasyonun yüzde 2'ye doğru gerilediğini ve iş gücü piyasasının sakin olduğunu dolayısıyla eylül ayında faiz indiriminin gündeme gelebileceğini söyledi. 

Fed'in eylül ayında faiz indirme emareleri sergilemesi ve Türkiye'de enflasyonun haziran ayı itibariyle gerilemeye başlamasıyla birlikte TCMB için de faiz indirimleri dillendirilmeye başlandı. Ancak TCMB Başkanı Fatih Karahan "Tek bir veriyle sağlıklı çıkarım yapılamaz" açıklamasının ardından TCMB Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay "Faiz indirimi gündemde değil" açıklamasıyla faiz indirim beklentilerinin önüne set çekti. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 26 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre 5 milyar 899 milyon dolar azalışla 148 milyar 11 milyon dolara düştü.

KKM hesapları ise aynı haftada 49,7 milyar TL geriledi. 

Piyasalar ortadoğudaki gelişmeleri izlemeye devam edecek. 

Sonraki Haber