Dolar ve euro'da son durum

Dolar ve euro'da son durum

Dolar bugüne yükselişle 36,73 TL'den başladı. Euro ise 40,16 TL'den başladı. Piyasalar içerde İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik operasyonun etkilerini ve akşam 21:00'da açıklanacak Fed'in faiz kararını izleyecek.

Son Güncelleme:

Dolar bugüne yükselişle 36,73 TL'den başladı. Euro ise 40,16 TL'den başladı. Ancak euro daha sonra gerçekleşen işlemlerde 40,30 TL'nin üstüne çıktı. 

Saat 10:16 - Kurlarda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberinde 100 kişinin operasyonla gözaltına alınmasının etkileri görülüyor. Dolar yüzde 1,45 yükselişle 37,50 TL'nin üzerine çıktı. Euro'da yüzde 1 yükselişle 40,71'i görerek rekorunu yeniledi.

Saat 10:31 - Dolar yüzde 4,95 yükselişle 38,98'i gördü. Euro ise yüzde 2,13 yükselişle 41,03 TL'yi gördü. Operasyonların siyasi etkilerinin süreceği beklentileri her geçen yükseliş yaşamasına neden oluyor.

Saat 10:38 - Dolar 40 TL'yi aştı. Dolar kuru 11,42 yükselişle 40,88 TL'yi aştı! Euro ise 9,84 yükselişle 44,14 TL'yi gördü.

Saat 11:37 - Dolar bu sabah saatlerinde yüzde 11,42 yükseliş yaşamasının ardından Merkez Bankası'nın müdahalesiyle yüzde 6 seviyelerine 39,05 TL'ye geriledi. Euro ise 42,64 TL'ye kadar geriledi. 

Piyasalar içerde İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik operasyonun etkilerini ve akşam 21:00'da açıklanacak Fed'in faiz kararını izleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gözlatına alındı. Ekrem İmamoğlu ile birlikte 100 kişi için gözaltı kararı verildi. Bu sabahın erken saatlerine 36,69 TL'den giren kur 36,73 TL'ye kadar yükseldi.

İçerde piyasalar bu gerçekleşen operasyonun etkilerini izleyecek. 

Öte yandan bugün Fed faiz kararını açıklayacak. Fed'in politika faizini sabit bırakması bekleniyor. Kararın ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları takip edilecek. Fed Başkanı Powell'ın Donald Trump'ın küresel ticaret savaşını başlatacak mahiyetteki açıklamalarının enflasyona etkisinden söz edip etmeyeceği beklenecek. 

Karar öncesinde doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY Endeksi yüzde 0,12 yükselişle işlem görüyor.